Det har lenge vært kjent at Mario Strand Karlsen og Mario Ortega Quiroga åpner restauranten Svang i de gamle lokalene til Ritz i Storgata i Brønnøysund. En god stund har vinduene i restauranten vært blendet med plakater som erklærer at «Svang åpner i mai».

Gjør de det?

Åpnet 25. mai

– Ja, vi har åpning 25. mai. Vi hadde et mål om å åpne til 17. mai, men det rekker vi ikke, sier Atle Strand Karlsen til BAnett.

Det gjenstår ennå noe arbeid inne i restauranten og kjøkkenet, og de venter ennå på noen leverandører. Men det blir likevel en premiere litt før.

– 22. mai skal vi ha en middag for kokkelauget. De kjenner situasjonen her, men ville ha likevel, så det blir en liten prøveåpning med dem, sier Karlsen.

Da er ikke menyen bestemt ennå.

– Vi skal innom fiskemottaket og se hva de har den dagen. Menyen blir nok klar i løpet av uka, sier han.

Opp til seks retter

Han beskriver konseptet som «litt folkelig gourmet».

– Eller kosegourmet, om du vil. Det blir mer avansert enn det du lager selv hjemme, men du slipper å ta på smoking. Du kan ta én rett, eller en femretter. Eventuelt bare et glass vin og litt snacks som skinke eller ost, og kose deg.