Det ble gjennomført øvelser i lengde, kule og flere løp.  Også de aller yngste, rekrutterings deltok med lengde, 60 meter og kast av liten ball. Det var nok denne gruppen som dominerte dagens stevne.

Slo klubbrekord

Det var vart under torsdagens stevne, men vinden satte en stopper for de aller beste tidene. En klarte allikevel å sette ny klubbrekord på 600m for G13. Einar Bjørus rekord fra 2014 ble i dag slått av Khalid Hassan.

- Det var tungt å løpe i dag. Særlig på oppløpssiden. Jeg prøvde å spare krefter de første 100 meterne for å kunne sette inn et støt på slutten, men mye motvind gjorde at jeg stivnet. Jeg er allikevel glad for å ha satt ny klubbrekord på 600m, og det så tidlig i sesongen, sier en fornøyd Kahlid.

På 60m hekk løp Waldemar Knygh inn til en meget god tid, men sterk motvind gjorde at han ikke fikk optimalt ut av løpet.

- Hadde det vært vindstille ville dette ha vært et kanonløp, da med tanke på tiden han brukte i så sterk motvind, sier en av løpslederne.

Under 9 blank på 3.000

Vinden var ikke noe bedre under 3.000 meter-løpet. Lasse Blom og Kjell Arne Trælnes satte hverandre i stevne og Trælnes fulgte tett Blom til det var 2 runder igjen. Da stakk Lasse Blom fra sin løpskamerat, men begge løp inn på under 9 minutter.

- Kjell Arne veddet i dag fjøset på at han skulle inn under 9 blank. Han kan trygt gå i fjøset i kveld etter å ha løpt inn på tiden 8.58. For meg var det årets første på bane i år og det var mye vind på oppløssiden, men jeg er fornøyd, ler Blom som selv løp inn til tiden 8.54.

For Kjell Arne Trælnes var dette ny personlig rekord. Tiden var sterk, da med tanke på den sterke vinden.

- Vi har gjennomført et storveis stevne med en liten touch av sommerfølelse. Det var ikke helt optimale forhold, da med tanke på vinden. Det ble satt ny klubbrekord for G13 på 600m, og med tanke på hvor tidlig vi er i sesongen så kan dette bli en meget spennende sesong. Vinden viste i perioder opp i 5 sekundmeter og det får konsekvenser for løperne, det er håpløst å da få de aller beste tidene, men en klarte det. At deltakere fra Sandnessjøen kom hit for å delta er flott, sier Roy Rørmark i friidrettsgruppen.

Ny speakerbu

Det var mye vind og sol for de som satt med målfoto under torsdagens stevne, men allerede nå i vår vil det bli gjort forbedringer.

- Vi planlegger, og har fått godkjent, ny speakerbu like ved banen. Utstyret til målfoto tåler lite før det kommer ut av stilling og det er kummerlige forhold å jobbe under. Det blir derfor nå igangsatt grunnarbeid for en ny speakerbu. Vi håper at denne er klar i løpet av sommeren, sier Rørmark.