Vilde Evensen scoret smått utrolige 163 mål på 18 seriekamper og ble toppscorer i Tromsø Håndballklubb og 2. divisjon.

Det er ni mål i snitt per kamp for sin nye klubb.

Nå har den hardtskytende Sømna-jenta lyst til å ta steget opp en divisjon sammen med lagvenninnene.

– Jeg føler så absolutt at det er et potensial for et 1. divisjonslag i landsdelens største by. For det er mange lovende spillere og stor interesse. Det eneste vi mangler er en skikkelig hall og kanskje håndballkultur. Det er litt trist at en så stor idrettsby ikke kan tilby bedre fasiliteter enn det vi har hjemme på Sømna, sier Vilde som er det store samlingspunktet på THK-laget.

Både i kraft av prestasjonene på banen og at hun er en stor lederskikkelse. Med sitt gode humør, engasjement og innstilling er hun som skapt til å bære kapteinsbindet.

Evensen er ikke bare en god avslutter. 21-åringen er også en dyktig tilrettelegger. Hun har mange målgivende pasninger i tillegg til alle de gode avslutningene som har havnet i nettmaskene denne sesongen.

Bygger et nytt lag

Tromsø Håndballklubb er i ferd med å bygge et nytt lag etter at de i fjor ble slått sammen med Bravo. Vilde og THK var fornøyde med at det ble fjerdeplass til slutt i år med tanke på at byens to største håndballklubber fusjonerte på damesiden. I tillegg var det litt støy på trenersiden. Det kulminerte med at den kroatiske treneren måtte forlate roret. Evensen føler det var på sin plass.

– Han var ikke i besittelse av de egenskapene som trengs for å lade et damelag, sier den gode sørhelgelendingen som bør vite hva hun snakker om. Vilde Evensen har nemlig hatt mange bra trenere opp gjennom årene. Spesielt i den perioden hun var i Levanger Håndballklubb. Hun ble oppdaget av Geir Tore Leira som i en årrekke var treneren og den store drivkraften i den klubben.

Flyttet som 16-åring

Leira så potensialet til Vilde Evensen og lokket henne sørover da hun var ferdig på ungdomsskolen. Fremgangen lot ikke vente på seg for Vilde som kombinerte videre utdanning og håndballsatsing på Innherred. Hun fikk etter hvert plass på krets og regionlag. Hun burde etter manges mening også ha vært aktuell for aldersbestemte landslag i den perioden hvor hun tok de største stegene.

Vilde legger ikke skjul på at det i en alder av 16 år var utrolig spennende å få hospitere sammen med et eliteserielag. Senere ble hun en av bærebjelkene på klubbens 1. divisjonslag. Før hun ble lokket til Tromsø. Det valget har ikke den målfarlige 1996-modellen angret ett sekund på. Det har heller ikke Evensen gjort på at hun valgte å gå til Levanger HK i midten av tenårene.

Har fortsatt ambisjoner

– Jeg har fortsatt ambisjoner på håndballbanen selv om jeg nå spiller 2.divisjondfotball. Håpet og målet er at jeg kan bidra til at det blir et bedre lag og større interesse her i Tromsø. Det kan fort hende at jeg blir her i noen år, selv om jeg på sikt har et brennende ønske om å flytte tilbake til Sømna på sikt. Jeg har sterke bånd til heimbygda og benytter enhver anledning til å fremsnakke den. Det er ikke uten grunn at lagvenninnene kaller meg for Sømna i stedet for Vilje, sier hun og ler.

Spillet i Tromsø Håndballklubb er bygd opp rundt henne. Hun har etter hvert fått frimerke og spesialoppvartning av motstanderne. Vilde evner allikevel å komme seg fri. Hun har så bra spent og stor rekkevidde at det er vanskelig å blokkere hennes skudd når hun tar sats. I april ble det mest egentrening på scoringsmaskinen som synes det er godt å lade batteriene før sesongoppkjøringen starter igjen i første halvdel av mai.