Lørdag møtte mange opp i Storgata for å oppleve messa Vår i Brønnøy. Det var musikk på Havnesenteret med mange fine opptredener, blant annet fra Thea Okan.

- Jeg synes messa var bra, det er veldig positivt at noe sånt blir laget og at folk stiller opp, sier Anne Betrine Breimo, som hygget seg på messa med Tone Bruvoll.

- Det er kjempegod mat og vi synes alt har vært godt, stråler de.

Selger opplevelser

Det var mange forskjellige boder, som solgte mye forskjellig fra klær til skinn til mat. En av bodene solgte også opplevelser. En bod samlet av aktører fra blant annet Hildurs Urterarium, Norsk havbrukssenter, Kystriksveien reiseliv, Helgeland reiseliv og Vega turistinfo. De solgte alt fra mat, sykkelturer, kajakkturer og vandreturer i Sør-Helgeland.

- Vi ønsker å vise befolkningen kvaliteten av plassen vi kommer fra og at de skal oppleve stolthet av der vi kommer fra. Vi vil at man skal ha muligheten til å oppleve egen region, forklarer Audhild Bang Rande som kommer fra Kystriksveien Reiseliv. Hun mente at messa var bra og at det var mange forskjellige boder.

- Folk kommer og er nysgjerrig, så det er bra, sier Audhild.

Dyrker bær selv

En av de mange matbodene tilbød bærprodukter i mange forskjellige former. Nubdalseng gård dyrker bærene sine selv og er helt fri fra sukker og andre konserveringsmidler ifølge Almut Bungenstock. De lager alt fra saft til syltetøy og bruker bærene til så mye som de kan.

- Vi selger dem ikke bare ferske, men vi tørker også bærene. Da blir det litt som godteri, forteller Almut.

AMCAR Brønnøysund stilte også opp fantastiske biler og godt humør i håp om å få nye medlemmer.

- Messa er bra, det er artig å kunne være med og å få vise at biler også er en del av våren, forteller Olav Melteig.