Den 35- år lange tradisjonen med bygdedager i Dalbotn tas opp igjen i år.

- Det blir Dalbotndager kommende september.  I fjor var det ikke Dalbotndager. Nå har styret grepet tak i dette, og besluttet at vi skal i gang igjen i år, sier Edmund Dahle som sitter i den nyopprettede komiteen.

Han møter avisa på Kvitletun, bygdehuset i Dalbotn.

-Dette arrangementet betyr mye for samholdet i bygda, samt at vi greier å holde dette huset, Kvitletun, istemmer nestleder i Dalbotn Vel, Snorre Warholm.

Årsmøtet i Dalbotn vel satte ned en komite for dagene i mars, men det er enda ikke besluttet hvem som skal lede den. Dalbotn Vel ønsker både å viderebringe gamle tradisjoner og fornye dagene.

-Vi er godt i gang med å tenke ut program. Diskotek for de unge blir det helt sikkert. Det er det mange som har savnet. Under årets Dalbotndager vil vi satse på småskala mat fra lokale produsenter, samt ha en landbruksrelatert utstilling. Traktortevling og andre aktiviteter blir det også, lover Dahle.

"Politiske tevling” hvor representanter fra partiene som hadde satt opp stand under Dalbotndagene, skulle skyte fotballer for å se hvem som var best. Her ser vi Edmund Dahle fra Senterpartiet i sparket. Foto: Nicolai Szewczyk