Randi Bugten og Oddrun Rørmark, som er hovedtillitsvalgte for henholdsvis Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Brønnøy, kjenner seg ikke igjen i beskrivelser av Brønnøy i flere leserinnlegg den siste tiden fra Gjertrud Krokaa, Asle Bakken og Iver Dreiås. Mandag tok de kontakt med BA for å svare på kritikken som framkommer. Innleggene beskriver blant annet kommunen som en arbeidsplass med «fryktkultur», uten synlige tillitsvalgte.

—Det er mulig at vi ikke er framme i media så ofte, men vi prioriterer jobben vi gjør - å følge opp våre medlemmer og sørge for at lover og regler blir fulgt i kommunen. Vi har ikke fokus på å løpe til media for å fortelle hva vi gjør, men prioriterer heller å faktisk følge opp de viktige sakene der vi er en part. For oss er det aller viktigste hvordan en sak blir håndtert, ikke at det skal komme i avisa, sier Randi Bugten.

Ble helt lammet

De nevner blant annet den omfattende nedbemanningen og omstruktureringen som er gjennomført i kommunen de siste to årene som en prosess der mye tid og ressurser er brukt fra tillitsapparatet.

—Da det ble vedtatt å skjære ned 32,7 millioner kroner på driftsbudsjettet i løpet av et drøyt år så ble vi helt lammet. Det var ingen av oss som hadde tenkt at dette gikk an. Dette er noe vi har jobbet enormt mye med siden, og ja - det har vært uenigheter og det har gått en kule varmt i samtaler med ledelsen, men jeg føler det er stor takhøyde og at vi alltid har kommet greit ut av dette. Jeg opplever at kommunens ledelse, og rådmannen, har vært veldig opptatte av at ting skal gjøres rett og at vi har blitt hørt. Vi har ikke alltid vært enige, men jeg opplever ikke at noen blir kneblet eller forsøkt hindret fra å mene, sier Bugten.

Kollegaen i Utdanningsforbundet er enig. Hun mener dette også gjelder varslingssakene den siste tiden, der hun selv har vært involvert som tillitsvalgt i én av dem.

—Min oppfatning er at vi har vært informert hele veien, og at det samme gjelder både den som varslet og den som det ble varslet mot, sier Rørmark.

—Hva tenker du om kommunens bruk av et eksternt firma og faktaundersøkelsen som metode?

—Jeg mener det var helt riktig å bruke en ekstern aktør her, hvis kommunen selv skulle gjort denne jobben så hadde det blitt problematisk å ivareta alle parter på en objektiv måte. Jeg mener det er nødvendig med en avstand i slike saker, og det sikrer man ved å bruke innleid hjelp. Jeg mener at faktaundersøkelse var en helt grei metode å bruke i den saken jeg var involvert i, og at dette ble gjort på en god måte. Jeg mener man ikke kunne gjort noe annet enn å bruke eksterne aktører i saken der jeg var involvert, sier Rørmark, som synes firmaet som ble brukt gjorde en god jobb:

—Jeg mener at Godt Arbeidsmiljø AS var opptatt av å levere kvalitet i arbeidet sitt, for at det skulle «holde» i en eventuell rettsak senere, og at jeg opplevde dem som profesjonell i jobben de utførte.

Avviser fryktkultur

Bugten og Fagforbundet er på sin side skeptisk til faktaundersøkelsen.

—Jeg er bekymret for skriftligheten og kontradiksjonsbruken i slike prosesser. Her blir folk intervjuet og så blir intervjuene nedskrevet som referater og brukt som dokumentasjon videre i saksgangen. Det kan godt være man må bruke eksterne i varslingssaker noen ganger, men jeg er ikke sikker på at faktaundersøkelsen er korrekt metode.

—Er det en fryktkultur i Brønnøy kommune?

—Per i dag så er det ingenting som tilsier det, basert på mine erfaringer. Vi har hatt en del saker, men jeg oppfatter at de er løst, sier Bugten.

—Jeg opplever ikke at det er en fryktkultur i Brønnøy. Det er utfordringer, ja, men jeg opplever ikke at ansatte er redde for å snakke med sine ledere, for å snakke med oss i tillitsapparatet eller for å si sin mening, sier Rørmark.

—Jeg liker ikke den påstanden. Jeg opplever at vi er både enige og uenige med ledelsen i kommunen, men at vi har en arbeidsgiver som vil spille etter reglene, sier Bugten.

—Det er trist at noen mener dette, for sånn er det ikke etter min mening. Det blir urettferdig å si noe slik, sier Rørmark, og får samtykkende nikk fra Bugten.