Det er mye historie i veggene og mye nostalgi som preger Persplassen i Hommelstø. Velfjordingenes eget møtested, og en viktig kafé for dem som kjører fylkesvei 76 gjennom bygda. Der kan de som har tid til å stoppe, spise god mat, strekke på kroppen og ta en rusletur ned til den nye parken bak kafeen.

I dagene som kommer vil den kjente kokken Olivier Roussel være sjef ved grytene og maten som serveres kommer til å være førsteklasses. Det mener Sesselja Jonsdottir og Kristjan Eliassen, som driver både Persplassen og storkiosken i Hommelstø.

Kjent kokk tilbake

– Vi tok over i 2013, og har drevet både bensinstasjonen og kafeen. I fjor høst gjorde vi endringer i bedriften. Selve salget av bensin er det nå Circle K som står for og der er det nå kun betaling med kort og 24 timers åpningstid. Nå driver Kristjan og jeg storkiosken i stasjonsbygget, i tillegg til Persplassen, sier Jonsdottir.

– De som handler her hos oss har ikke merket så stor forskjell. Maten i kiosken er og blir den samme varierte, i tillegg til at vi har diverse varer og fiskeutstyr.

Den største forskjellen denne sommersesongen, er at Olivier Roussel er tilbake som kokk på Persplassen.

– Vi er veldig heldig som har fått han med oss på laget. Vi gjør oss nå klar til en stor og viktig sesong, og allerede i mai blir det mulig å få kjøpt middag. Nå starter vi med full trøkk fra mai måned og i hele sommersesongen, sier Sesselja og Kristjan.

Kortreist

Olivier Roussel drev Persplassen for noen år siden. Han har også drevet den kjente kafeen Ritz i Brønnøysund og er til daglig bosatt i Velfjord.

– Det er godt å være tilbake som kokk på Persplassen, og jeg ser fram til en spennende og hektisk sesong ved grytene. Jeg bor i Hommelstø, har kone som er i jobb og små barn i barnehagen. Det er godt å kunne jobbe på samme sted som man bor i det daglige, sier han.

– Jeg gleder meg til å lage god og varierende mat, både til velfjordingene og alle de tilreisende som kommer til Persplassen i løpet av sommeren. Vi skal satse på førsteklasses råvarer av god kvalitet, fordi gjestene fortjener det. Jeg skal også lage mat til sluttede lag, bryllup, barnedåp, konfirmasjon, bursdager og andre som har lyst til å feire en merkedag eller lignende, smiler Olivier Roussel.

Navneskifte

Driver Sesselja Jonsdottir og Kristjan Eliassen. Foto: Karin Trøan

Sesselja og Kristjan kan fortelle at de har foretatt et navneskifte ved bedriften.

– Vi hadde mange forslag til navn og til slutt endte vi opp med navnet Grill 76. Det er en logo man kan forbinde med den kjente veien Route 66, uten sammenligning for øvrig, smiler de.

– Grill 76 betyr at det er god mat og god service for dem som reiser langs fylkesvei 76 og som har lyst til å stoppe i Hommelstø, sier paret, som kommer fra Island og som har bodd og arbeidet i Velfjord i sju år.

På messe

Ekteparet med Roussel i spissen har stor tro på kommende sesong. I helgen presenterer de seg under Vår i Brønnøy-messa.

– Hvis noen vil prøvesmake vår meny og slå av en prat med oss, så vil vi alle tre ha stand. Da skal publikum få en forsmak på det vi serverer på Persplassen, sier ekteparet Jonsdottir/Eliassen og kokken Olivier Roussel.