Kommunal og moderniseringsdepartementet opplyser i et brev at Brønnøy kommune for 2018 vil få 1.550.000 kroner i kompensasjon. Årsak er at Brønnøy ble stående ufrivillig alene etter kommunereformen.

Tapte på endringer

Samtidig tapte kommunen på endringene i basistilskuddet og småkommunetillegget da statens inntektssystem for kommunene ble endret fra 2016 til 2017.

Brønnøy fikk ikke denne kompensasjonen i 2017, og var i utgangspunktet ikke på statens liste over kommuner som skulle få en slik kompensasjon i år heller. Økonomisjef Frank Nilssen i Brønnøy har ved flere anledninger uttalt at han mener dette er feil, og kommunen har klaget på denne avgjørelsen. Nå har departementet revurdert situasjonen.

- Vi har ikke gitt oss på dette og har hele tiden ment at dette har vært en feil fra departementets side. Vi mener dette er penger vi har mistet. Nå kan det se ut som om vi har fått gehør og vunnet fram, sier Nilssen til BAnett.

Tas inn i budsjettet

Selv om kommunen har ment at dette var penger Brønnøy hadde krav på, var kompensasjonen ikke tatt inn i budsjett for 2018. Dermed får Brønnøy 1,55 millioner kroner mer i inntekt enn budsjettert for inneværende år.

- Pengene blir tatt inn i en budsjettjustering i løpet av året, sier Nilssen.