Lørdag er det klart for den fjerde utgaven av massemønstringen med joggesko på "Øyan".

- Vi har 113 påmeldte i alt nå, sier prosjektleder i Sport Torghatten IL Liv Bentzen.

Dusinet fullt på helmaraton

Torghatten maraton består av fem distanser. Maraton (42,195 km), halvmaraton (21 km), Øygaloppen (10 km), Minimaraton (3,6 km), trim (3,6 km), alle med start og mål på Nordhus stadion, pluss et eget barneløp på 550 meter på stadion.

- 12 skal løpe på maraton, 54 er påmeldt til halvmaraton, 30 på mila. Resten er fordelt på minimaraton og barneløpet. Spesielt i disse to klassene venter vi flere deltakere. For vi håper og tror mange flere barn og mosjonister vil delta på løpsfesten, sier Bentzen.

Barneløpet går på Nordhus stadion. Foto: Simon Aldra

I fjor stilte 350 store og små på startstreken. Det er ikke for sent å melde seg på.

- Det vil være påmelding helt inn mot start, men man må jo rekke å registrere seg og få startnummer. Så vi oppfordrer alle som tenker å melde seg på lørdag til å være ute i god tid, sier Bentzen.

Dugnad i løypa

Løypa for hel og halvmaraton går rundt Torghatten, henholdsvis én og to ganger.

- I går kveld var det dugnad på løypa rundt hatten. Ni personer var i sving med trillebår, spader og raker, forteller prosjektlederen.

Sport Torghatten IL har mange medlemmer i sving med ulike oppgaver.

- Vi har rundt 20 som er ute i lypypene og sørger for at løperene løper riktig, samt at de får drikke og litt energipåfyll underveis og ved målgang. 30-40 stiller i kafeen, holder styr på parkeringen, sekretariatet og premieutdelingen. EQ Timing sørger for tidtakersystemet, ved Ove som er tilbake for tredje gang. Han skal sørge for riktige tider både underveis og ved mål. Og så har vi assistanse fra Røde Kors i løypene for å ivareta sikkerhet og helse, forteller Bentzen.

Mat- og drikkestasjon like ved gården "puinn hatten". Foto: Matti Riesto

Så nå er alt snart klappet og klart.

- Vi deler ut startnummer fredag ettermiddag. Da der det også kafé og bildekavalkade fra de to første utgavene av Torghatten maraton. Yr.no melder fint løpevær; opphold og glimt av sol. Vi ønsker oss heiarop langs løypa og gjerne med flagg, sier Liv Bentzen.

Prosjektleder Liv Bentzen gleder seg til lørdagens løpsfest. Foto: Bård Pedersen