Fredag 26. april er det satt opp to forestillinger på Brønnøy kino.

Laget med verdighet

Regissør Gunnar Sohlberg Hagen har hatt med seg John Arvid Berger som produsent og Kevin Benum som fotograf og klipper på denne dokumentarfilmen. Resultatet er en dokumentarfilm på nesten 1,5 timer. I tillegg til at filmen skal ha to forestillinger på Brønnøy kino om en uke, skal den også vises søndag 6. mai på kvelden på NRK1.

– Det er fantastisk at NRK har funnet filmen så fin og verdig at de vil vise denne i beste sendetid. Bedre skussmål kunne vi ikke fått, sier regissøren.

Han forteller at det er dramatisert noen sekvenser i cockpit i tillegg til at det er flere intervjuer i dokumentaren. Selve dramatiseringen anslår han at til sammen utgjør mellom to og tre minutter av selve dokumentaren.

– Det har vært veldig arbeidsomt å lage filmen, mest fordi det har vært mange hensyn å ta. Jeg har vært veldig opptatt av å ikke trå noen for nære som ikke vil det. Det har vært overordnet for meg i hele perioden. I starten søkte vi etter historier som kunne fortelles. Noen ønsket ikke å være med, andre fortalte sin historie til oss, sier Hagen.

– Saktegående dokumentar

Fra Brønnøysund er det fire personer som er intervjuet, mens det er flere som har bidratt indirekte med stofftilgang. Blant dem som har latt seg intervjue på film er Bjarne Ormøy som satt i flytårnet denne kvelden, Jørn Georg Johansen som blant annet var HV-befal, Ove Stokvold som var HV-soldat og Olav Idar Laukvik som forteller om foreldrenes opplevelse av denne kvelden som nær nabo til ulykkesstedet.

– Dette er en ganske saktegående dokumentar som skal gjøre seerne kjent med historien og karakterene og det vil være noen hvileskjær innimellom der fokuset på fjellet har vært viktig. Jeg synes også filmmusikken er fantastisk. Gunnar Pedersen spiller gitar og Trond Viggo Solås er produsent i tillegg til at han og datteren Maja korer, sier Gunnar Sohlberg Hagen.

Gunnar Sohlberg Hagen er regissør for dokumentarfilmen om Torghatten-ulykken. Sammen med seg har han John Arvik Berger som produsent og Kevin Benum som fotograf og klipper.