Siden 15. november 2016 har hun vært sogneprest i Brønnøy. Nå blir hun sogneprest i Alstahaug. Søndag er det innsettelsesgudsjeneste i Sandnessjøen.

Tungt å flytte

Hun er på vei over i ny jobb, men fortsatt bor Förster i Hommelstø.

- Det er tungt for meg å flytte, for jeg har trivdes så godt her. Det må bli flytting ganske snart, men jeg har ikke tatt avskjed ennå. Velfjordingene har vært lette å bli kjent med, og de har en fantastisk kirke.

Flyttingen har tatt tid, for etter å ha slått hodet i en trapp i Brønnøy kirke i fjor høst har hun vært sykmeldt på grunn av hjernerystelse i fem måneder. Nå er hun på vei tilbake og jobber deltid.

- Jeg vil si unnskyld til de jeg ikke har fått fulgt opp godt nok i denne tiden. Jeg håper at mange kommer til min avskjedsgudstjeneste 27. mai, med kaffe på Kefas etterpå.

- Flotte ungdommer

Både som prest og privatperson har Förster opplevd Brønnøy som en fantastisk plass.

- Naturen er fantastisk, i tillegg er menneskene åpne, jeg er blitt tatt så godt imot. I tillegg har jeg fått være med i BMK og oppleved en flott Torghattfestival. Menighetsrådet har vært veldig bra. Der har vi hatt interessante samtaler. Flotte kolleger har jeg hatt, og en god sjef i Sigridur Gudmarsdottir. Det er viktig for meg å takke folk, jeg har hatt et veldig flott år. Folk er blide og lette og engasjere her.

Förster sier hun trives aller best sammen med barn og ungdom.

- Dessverre har jeg ikke fått fulgt opp de to konfirmantkullene i min tid så mye som ønsket, men jeg kan si at dere har flotte ungdommer i Brønnøy.

- Nå skal det kanskje ikke være egen prost på Sør-Helgeland lenger. Hva synes du om det?

- Jeg er usikker på hvor viktig det er hvis man har en dyktig sogneprest. Kanskje kan det være bra å være del av en større enhet når man skal takle sykemeldinger og endringer, sier Franziska Förster.