– Da er det bare å glemme fredags-tacoen hjemme. Her blir det godbiter å smake på, helt fra Corner øverst i gata til nede ved Strømsnesset. Ja det blir en skikkelig gågate- tapas, jubler Solveig Svendsen i Brønnøy næringsforum og senterleder Erik Gjemble. De har tent på Johnny Lorentzens idé, nemlig å dra i gang byens første vårmesse. Og da står mat, friluftsliv, camping, bil og båt  i sentrum.

– Mange av utstillerne har med seg lokale spesialiteter. Her blir masse mat, aktiviteter og god stemning. En slik vårmesse i byen har vi aldri hatt før. Det veldig gledelige er responsen jeg har møtt fra alle som vil være med. Nå er det tredve utstillere fra Sør-Helgeland påmeldt, og enda er det flere som snakker om at de vil komme, forteller Lorentzen som har fått laget egen vårmesse-plakat for anledningen. Den drar de gjerne med ut midt i Storgata.

– Under vårmessa blir det bilfritt her. Foreldre skal få slippe ungene fritt, sier Svendsen som fortsatt har en drøm om gågate midt i sentrum.  Nå blir det slik, i det minste helga 27.-28 april.