Tirsdag kveld kom to av Sjøforsvarets kystkorvetter i Skjold-klassen, KNM Skjold og KNM Skudd, seilende inn til Brønnøysund. Båtene er på patrulje langs kysten av Norge.

- Vi begynte i Håkonsvern og skal opp til Narvik i løpet av helgen, opplyser operasjonsoffiseren om bord på en av båtene til BAnett.

De seks korvettene i Skjold-klassen kostet cirka 5 milliarder kroner å utvikle og produsere. Den siste båten i den relativt nye serien ble levert i 2012.

Det øves blant annet på suverenitets- og myndighetsutøvelse, altså å vise at det norske forsvaret har en tilstedeværelse til sjøs langs egen kyst.

Korvett skjold-klasse

- Vi øver også på alt annet av ferdigheter.

Begge båtene har en bestning på 20-25, og mange av dem var på tur til Torghatten da BAnett var innom Sørkaia onsdag morgen. Hvilke havner som blir brukt for landligge langs kysten varierer.

- Vi synes det er viktig å vise at vi er til stede, at Forsvaret er her. Derfor velger vi forskjellige havner når vi drar opp og ned, både for vise oss fram flere steder og for å gjøre oss kjent, sier operasjonsoffiseren.

De to båtene var også innom på snarvisitt i april i fjor.