Det synes Nils Petter Hartvigsen og kona Anita, som oppdaget bobillivets gleder for 14 år siden.

Pianobarcamp

Helgen ble tilbrakt på Lille Brønnøya.

— Vi parkerte her for å gå på pianobar. Det sto fem bobiler her fra lørdag til søndag, og vi hadde det veldig hyggelig, både her og på Milano, sier Nils Petter.

Ekteparet Hartviksen hadde fire naboer på Lille Brønnøya i helgen. Foto: Privat

Med bobil er veien til «hytta» bare noen få skritt fra ytterdøra. Og du kan velge panoramautsikt fra «beste tomta i byen» hvor enn du måtte ønske.

— Friheten til å bare kunne bestemme seg for at nå drar vi på tur, er bare helt fantastisk, sier Anita.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mange bobileiere trives på Lille Brønnøya når man ser denne utskten. Foto: Jøran Horn

— Bobilen står alltid klar. Det er bare å sette seg inn og kjøre. Før reiste vi til Östersund i sommerferien. Nå er det en helt grei helgetur, sier Anita.

Hartviksen har fem soveplasser i bobilen sin. Dette er dobbeltsenga i "master bedrom". Foto: Jøran Horn

Ekteparet er bant de mest rutinerte bobileierne på Sør-Helgeland.

— Da vi kjøpte vår første var vi nesten de eneste i distriktet som hadde bobil. Campingvogn var mye mer populært. Nå er det mellom 300 og 400 bobiler på Sør-Helgeland, anslår Nils Petter.

Turister i egen by

Ekteparet er bobilturister i egen by rett som det er.

— Når det er konserter eller andre arrangementer i byen er det veldig lettvint å ha bobilen som base på Lille Brønnøya, ved Amfi eller i Valen. Vi treffer veldig mye hyggelige folk, som skryter veldig av Brønnøysund, sier Nils Petter.

Utsikt fra kjøkkenøya mot "cockpit" og stua, som med enkle håndgrep gjøres om til sengeplasser. Foto: Jøran Horn

Bobilen er også god å ha når de skal besøke familie andre steder i landet.

— En av grunnene til at vi kjøpte bobil var at det gjorde det enklere når vi skulle besøke min familie i Narvik. Og da barna var små, var det helt genialt å ha bilen som base på badeturer til Torghatten camping i helgene. Barna er voksne, så nå er det vi to som drar på tur. Det er veldig praktisk å ha bobil når vi skal besøke barnebarna i Oslo, Bergen og Bodø, sier Nils Petter.

— Legg til rette

Ekteparet mener Brønnøy kommune bør legge til rette for bobilturister også etter at det blir park og byscene på Lille Brønnøya.

— De som kjører bobil fortrenger ikke andre turister, de kommer i tillegg, og legger igjen sine kroner på stedene de besøker de også, sier Nils Petter.

— Hvor går neste tur?

— Vi har ikke bestemt det ennå. Nils Petter er lærer, så langtur blir det vel først til sommeren. Hvor vi skal vet vi først når har kommet fram. Vi stopper der vi har lyst, og finner stadig nye steder på facebook-gruppene vi er medlem i, sier Anita Wikran Hartvigsen.