Fem rammet i Brønnøysund

– Med smått og stort er det 30 sjeler som står uten jobb i dag. I Brønnøysund er det fem ansatte som rammes, sier Bjarne Mosås som er daglig leder for Helgeland bakeri & Konditori AS.

Selskapet er nok bedre kjent for helgelelendingene som «Helgeland bakeri», noe som kan være forvirrende siden en konkurrerende bedrift, Bakeriet Mo i Rana AS, tidligere hadde det juridiske navnet «Helgeland bakeri AS». Dette selskapet, som blant annet har bakeri på Salhus i Brønnøysund, er altså ikke konkurs.

Slik det er nå er hele Helgeland bakeri & Konditori AS tatt under konkurs, og det er ifølge Mosås ikke aktuelt å se på noen videre drift på Helgeland. Helgeland bakeri & Konditori AS eies i sin tur av Bodø Bakeri AS, der Mosås også er daglig leder.

– Rammer dette Bodø Bakeri AS?

– Det er for tidlig å si noe om det, men Bodø bakeri er tungt inne der nede, sier Mosås.

Bare inne i fire butikker på Helgeland

I den opprinnelige meldingen fra selskapet pekte de på at det er vanskelig å få innpass i butikkene. Ifølge Mosås var de til stede i bare fire butikker på hele Helgeland.

– På Helgeland var vi inne i to Rema-butikker i Mosjøen og to Rema-butikker i Sandnessjøen. Vi har ingenting i Brønnøysund og ingenting på Mo, sier han.

– Er det vanskelig å få innpass?

– Vi har jo vært inne ei stund, men det er dessverre ikke nok volum for å overleve. De siste ukene har vi hatt en massiv ringekampanje hos butikker og kjeder for å få innpass, men har fått nei hos alle henvendelsene våre.

– Sårt og bittert

– Hvordan føles det?

– Det føles sårt og bittert. På den ene siden er alle glade for at vi finnes her og bidrar til konkurranse, men ingen vil benytte seg av konkurransen. Så nå går det tilbake til monopol på Helgeland, sier han.

Mandag morgen ønsker Mosås å takke de ansatte.

– Jeg vil takke de ansatte som selv i dag etter beskjeden står på og er på jobb og avslutter med falgget til topps og et smil om munnen. Det er dem det er verst for, som går inn i påsken uten jobb, slår han fast.

– Verner om Salhus-bakeriet

BAnett har vært i kontakt med en informert kilde i lokal dagligvarehandel i Brønnøysund. Ifølge vedkommende er én årsak til at man ikke har tatt inn varer fra en ny aktør frykt for at det vil ramme det eksisterende bakeriet på Salhus.

– Vi er heldige som har et lokalt bakeri, og uten det måtte man hente inn bakevarer utenbysfra, og da blir det for lang transport, sier kilden.

Daglig leder Bjarne Mosås beklager at bakeriet ikke fikk innpass i dagligvarebutikkene ut over totalt fire butikker på hele Helgeland. Foto: Hildegunn Nielsen