I dag lørdag har det vært et hasteinnkalt møte mellom konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon, lokal hotelldirektør Jon Arne Wirstad i Thon hotels Brønnøy, varaordfører Torstein Moe i Brønnøy kommune og styreleder Solveig Svendsen i Brønnøy Næringsforum.  Deres felles budskap etter møtet er klart;

- Dette har vært et positivt møte. Sammen er vi sterke. Situasjonen skal løses slik at det blir hotellkapasitet nok. Det er i alles interesse at Brønnøy har et godt rennomé, sier de.

-Nå i påsken vil vil lage en utredning, slik at vi har et løsningsforslag å legge frem rett etter påske,  lover Thorvaldsen. Dette etter at det i fredags-BA ble meldt om murrende misnøye i offshore-bransjen, og kommunen over manglende hotellkapasitet.

Hotelldirektør Jon Arne Wirstad og konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels har i dag hatt en positiv dialog med styreleder Solveig Svendsen i Brønnøy næringsforum og varaordfører Torstein Moe i Brønnøy kommune.

Fikk til møte på kort varsel

Oljearbeiderne Gerhard Kristiansen og John Kalland opplever at det ofte er trøbbel i Brønnøysund når offshoremedarbeidere skal til og fra sine jobber til sjøs. De uttalte i fredags-BA at Thon må sørge for bedre hotellkapasitet i Brønnøy, og undret seg samtidig over at de blir plassert på camping og i maxi-taxi sørover når hoteller i byen står tomme.  Ordfører Johnny Hanssen har også gitt klart uttrykk for at han ikke er fornøyd med verken Thon, Widerøe eller Samferdselsdepartementet. BA utfordret Thon samme dag kritikken ble kjent, men Thorvaldsen ville vente til i dag med å svare.

- Jeg var på vei oppover Østerdalen for å ta påskeferie i Nærøy,  da avisa ringte. Thon hotels ønsker at Brønnøy skal ha et positivt rennomé på folkemunne, og trygge arbeidsplasser. Jeg tok da straks  kontakt med Brønnøy kommune og Brønnøy næringsforum for et møte. Heldigvis kunne de møte oss på kort varsel her i dag, og jeg la derfor turen hit nå. Det er langt bedre å møtes for å finne løsninger, enn å sitte på telefon. Thon hotels tar grep for å møte den beskrevne situasjonen angående hotell, og håper også Brønnøy kommune vil være lydhør for de rammebetingelser vi står overfor,  sier Thorvaldsen.

Lite forutsigbarhet en utfordring

Offshore-begivenheten mange har ventet på i halvannet år, er i ferd med å komme på plass; Aasta Hansteen plattformen.

-Er dere tatt på sengen,Thorvaldsen?

-Nei. Vår utfordring er lite forutsigbarhet, og store svingninger. Vi har vært i dialog med oljeselskapene, men de har ikke kunnet være mer presise. Vi må sette oss ned sammen med oljeselskapene, kommunen og lokalt næringsliv og finne en plan på hvordan vi kan bli enda bedre på å møte trafikk-toppene som plutselig oppstår. Enten det skyldes plutselige innstillinger grunnet dårlig vær, eller annet, sier Thorvaldsen som er klar på at enkelte ukedager er veldig hektisk, men ikke alle.

- Tirsdag og onsdager er trafikk-topper, men denne helgen har vi foreksempel bare 32 prosent belegg på hotellet. Å ha bemanning tilpasset enhver situasjon, og hvordan vi skal få opp antall besøkende i skuldersesong er hele tiden et aktuelt spørsmål for oss. Vi har en kapasitet på 52 000 romdøgn i året, og har utnyttet 60 prosent av dette. Det er da en ledig kapasitet på 20 000 romdøgn,  sier Thorvaldsen som gir uttrykk for ønske om å utnytte alt.

Åpner flyplasshotell på kort varsel

Lokal hotelldirektør Jon Arne Wirstad i Thon hotels Brønnøy sier  flyplass-hotellet ikke er stengt.

-Vi har holdt både by- og flyplasshotellet åpent i januar, februar og inntil nå i mars. Vi åpner flyplasshotellet på behov, og det kan skje på kort varsel. Det har gått sport i å finne løsninger. Men når 11 helikopter blir satt på bakken samme dag, så ville det ikke engang hjulpet å åpne gamle Galeasen i tillegg. Vi har opplevd dette, og da stod det 50 personer på venteliste her, selv om vi nyttet alt vi hadde, inkludert senger i den gamle hotellfløyen, sier  Wirstad.

Hotellet disponerer også Kystferie, et leilighetsanlegg på Hestøya tvers over sundet for byhotellet.

- Dette anlegget er ikke vinterisolert og tar lengre tid å varme opp vinterstid, oppforklarer Wirstad.

Glad for Thorvaldsens signaler

Varaordfører Torstein Moe i Brønnøy kommune og styreleder Solveig Svendsen i Brønnøy Næringsforum er positivt, betrygget etter dagens møte med Thorvaldsen og Wirstad.

-Thon er her helt tydelig på at de vil ta tak i utfordringene som har kommet opp i dagen. De vil ta grep.  Brønnøy kommune er også lydhør på hvilke utfordringer Thon står overfor. Vi synes det er flott at Thorvaldsen kommer hit til Brønnøysund for å møte oss. Thon er en viktig aktør for Brønnøy kommune på alle måter. Brønnøy kommune har en viktig jobb å gjøre for å legge tilrette for næringsutvikling, og finne gode løsninger. Vi vil være en medspiller. Vi ønsker også et godt omdømme, konstaterer Moe.

- Det er flott at vi kunne samles her i Brønnøysund. Jeg liker at Thon tar et slikt initiativ. Det er i Brønnøy Næringsforums interesse de signal som her kommer fra Thorvaldsen og Wiestad; at de vil gjøre hotellkapasiteten de har lokalt tilgjengelig. Vi ser også at de har utfordringer med de gitte rammebetingelser lokalt. Det er viktig at vi spiller på lag, og forstår hverandres behov. Brønnøys rennomé har vi  et felles ansvar for. Av samtalene vi har hatt i dag kan jeg konstatere at vi har et felles mål. Det er veldig betryggende, sier Svendsen.