Det er Vega Media som eier kinoen på Folkets Hus. Nå investerer de 250.000 kroner i nye stoler i kinosalen, ombygging og fornyelse av puben i forsamlingslokalet. I tillegg kommer et antall dugnadstimer som Nils Hilmar Gullsvåg ikke har tall på.

God komfort

For tre uker siden besto kinostolene av et amfi som kunne slås sammen. Klappstolene var korte i ryggen og setet og ikke godt å sitte på i lengden. For eierne av Vega Media har det vært viktig å skape en god kinoopplevelse. Det er investert betydelig i lydanlegg og med nye stoler vil kinoopplevelsen bli en helt annen når kinoen reåpner denne helga.

- Vi har kjøpt disse stolene fra Frogner kino i Oslo. Vi fikk fraktet dem til Bjerka og så hentet vi dem og fikk dem hit. Jeg fant dem på Finn etter å ha lett ei stund for å finne noen stoler som var egnet for oss. Nå har vi 83 nye stoler, det er en stol mindre enn det vi hadde før, forklarer Gullsvåg og forteller at behovet for å bruke hele salen ble stadig mindre. Derfor har de gått til innkjøp av fastmonterte stoler.

I kinosalen er det også en fast scene. Denne vurderer Vega Media å ta bort.

- Jeg tror vi vil fjerne scenen. Når det gjelder Nordland Teater så er det stort nok her til å kjøre alle forestillingene uten scenen. Tiden for dansefester er forbi, mener Gullsvåg.

Han mener de nye fastmonterte stolene også gir lydmessig gevinst.

- Nå får vi ordentlig kinolyd, konstaterer han.

Denne helga vises tre filmer, seinere i påsken settes det opp seks filmer. I 2017 solgte de 2600 kinobilletter på Vega. I tillegg kommer skolekino og ulike foredrag som ble holdt i kinosalen. I tillegg til de 83 fastmonterte stolene, er det også anledning til å sette inn en stolrekke slik at det blir plass til 110 personer.

Fornyelse i puben

Magne Eidem er en av fire eiere i Vega Media. Han sier han setter pris på at han kan kose seg med et glass vin når han ser en film.

- Vi er nok en av få i Norge som kan selge vin på kinoen, mener Eidem.

I tillegg til at kinostolene er fornyet, er det også lagt ned en betydelig investering i pub og kiosk. Her er det malt og det er kjøpt nye stoler og bord. I tillegg er lokalet økt med 20 kvadratmeter etter at det gamle amfiet ble fjernet.

- Nå skal de gamle stolene fra 1970-tallet ut, det skal også de gamle slitte bordene. Planen er også å gjøre noe med selve baren etter hvert, forteller Gullsvåg.

Han og dugnadsgjengen har kort tid på seg før kinoen reåpner. De regner med å jobbe til langt på kveld for å komme i mål med arbeidet.

- Det kommer til å gå bra. For 14 dager siden sto det stoler over alt her, da trodde jeg ikke vi skulle rekke å bli ferdige. Men nå tror jeg det kommer til å gå bra, konstaterer Magne Eidem.

Vega kino viser følgende filmer søndag: «Petter Kanin», «Detektivbyrå nr. 2: Operasjon mørkemann» og «Black Panther».