Tirsdag denne uken var det åtte avganger ut til Skarv FPSO, Norne, «Deepsea Stavanger» og «Transocean Spitsbergen» fra Brønnøysund. I venteområdet på helikopterterminalen møter Brønnøysunds Avis flere ansatte på vei ut til sine arbeidsplasser ute i havet fra Brønnøysund.

Gerhard Kristiansen fra Grimstad har vært i bransjen i mange år og jobber for tiden om bord på «Deepsea Stavanger» for Odfjell. Han opplever at fly- og hotelltrøbell i Brønnøysund er mer regel enn unntak. Han mener Widerøe generelt sett er for dyre på fleksibilletter, som Kristiansen og hans kolleger nå er beordret til å benytte - for å få mer forutsigbarhet. Han retter også pekefingeren mot Olav Thon. Kristiansen mener Thon, som nærmest monopolist på hotell i Brønnøysund, må ta mer ansvar og øke kapasiteten.

—Han hotellkongen kan ta turen hit og se hvordan det er her. Jeg synes det er litt dårlig av ham å stenge ned flyplasshotellet og Galeasen. Kanskje bør han gjøre leiligheten sin på havnesenteret tilgjengelig også, foreslår Kristiansen.

Forrige tirsdag, da det oppstod problemer med helikopteret, var han blant de heldige som fikk rom i Brønnøysund. flere måtte ta taxi til Trondheim midt på natta.

—Vi fikk rom på Corner. Det har blitt kjempebra. Rent og pent, bra service og god mat, mener Kristiansen.

- Det er for dårlig