I Brønnøy følger FrP-leder Johnny E. Klæbo nyhetene tett.

- Jeg synes det er trist at justisminister Sylvi Listhaug måtte gå av, men hun hadde ikke noe reelt valg skulle hun berge regjeringen. Det er en fin gest av henne å gå av slik at det ikke ble mistillitsvotering som kunne felt regjeringen. Vi har så mange fine flotte politikere. Hun skulle ikke gått på denne måten. Det vart helt feil at hun måtte trekke seg for en fillesak. Når jeg leser mellom linjene, så er det ikke det budskap der som AP hevder, sier Klæbo.

-Hva ville Listhaug si med sin facebookmelding som utløste krisen?

-Det var hennes melding, så det er vanskelig for meg å si. At hun måtte gå er trist uansett. Men som sagt har vi dyktige politikere som kan ta over etter henne.

Forventer ny Frp-justisminister

-Du forventer at  FrP får inn en ny i justisministerposten?

- Absolutt. Jeg forventer at det blir FrP- statsråd, og noe annet vil ikke Siv godkjenne.  Nå har de satt Per Sandberg som settestatsråd inntil videre.  Han har gjort en bra jobb både innen fiskeri og integrering. Det kan gå godt hvis han får justisminister-posten permanent, mener Klæbo.

¨-Listhaug uttaler at ytringsfriheten i Norge er under press?

- Det er vanskelig  for meg å si. Hun har vært under et vanvittig press. En vanlig mann merker det ikke slik.  Jeg mener abslutt hun har vært utsatt for en heksjeakt. Ingen kan si noe annet, sier Klæbo som mener statsministeren ikke har forstått situasjonen når hun avviser slik karakterisitikk.

-Statsministeren kan si en ting, men folk i felten hører noe annet enn i Oslo.  Jeg vil  kalle en spade for en spade.

Kommenterer ikke Lysbakken

Til NRK sier Audun Lysbakken (SV) i dag at Stortinget har stått opp for at maktmennesker ikke kan skremme, tråkke på folk og lefle med ekstremisme.

-Desverre har vi en regjering som har slått ring rundt Listhaug til tross for at hun har tråkket langt over streken, sier han.

-Jeg vil ikke kommentere Lysbakken. Jeg svarer ikke på sånt sier Klæbo.

Kaja Storvik, nestleder tankesmie Agenda uttaler til NRK at  nå kan Listhaug gå inn i en posisjon hvor hun fremstår dårlig behandlet.

- Kan Listhaug vinne på å gå inn i en offer-rolle?

- Det ligger langt utenfor min forståelse, sier Klæbo.