I et brev til Brønnøy kommune datert 5. mars tar Statens vegvesen region nord opp veikrysset mellom boligfeltet Klubbøya og fylkesvei 54 i Brønnøysund.

– For dårlig sikt

Ifølge brevet skal det ikke forekomme sikthinder høyere enn en halv meter over tilstøtende kjørebaners plan. Ifølge plankartet for krysset skal det være fri sikt 75 meter mot Brønnøysund og 65 meter mot Nordhus når man er 10 meter inn i krysset.

«Vi har vært på befaring, og målt sikten mot Nordhus og Brønnøysund til å være 25-30 meter. Vi registrerer at sikten ikke er i tråd med reguleringsplankartet og tilhørende bestemmelser», skriver seksjonsleder Hanne M. Alvsing og rådgiver Sesseljha Jonsdottir hos plan- og forvaltning i vegavdeling Nordland i brevet.

De påpeker også et område langs fylkesvei 54 som er regulert til gang- og sykkelvei/fortau og busslomme. Det har ifølge Statens vegvesen ikke vært satt opp skilt for busslommen, og den er ikke ferdig opparbeidet, skriver de.

– Kan være trafikkfarlig

Ifølge Statens vegvesen kan dette være trafikkfarlig.

«Vi mener at krysset slikt det er i dag kan være trafikkfarlig, og må rettes opp. Det samme gjelder for område gang-/sykkelveg/fortau og busslomme. Vi ber kommunen som planmyndighet, og ansvarshavende for utforming av reguleringsplanen å sørge for at det blir gjort snarest», skriver de.

Kommunen kjenner problemet

Plansjef Gunvald Eilertsen i Brønnøy kommune kjenner saken.

– Kommunen part i den forstand at vi skal ta over det kommunaltekniske anlegget etter at entreprenør overlater det til oss. Det har ikke skjedd ennå. Dette er et moment vi er observante på, kommunen er kjent med problematikken i krysset og tar det som en del av overtakelsesforretning, sier han fredag kveld.