Lørdag møttes BILs håndballherrer og Skogn 2 til dyst, og det ble en jevn og spennende kamp. BIL storspilte i første omgang, var oppe i 10-6-ledelse og ledet 16-14 da pausesignalet kom.

Benjamin Engelsnes var sentral da BIL rykket fra. Han scoret tre mål på rad og noterte seg for totalt seks mål i de første 30.

Snudde kampen

Men i andreomgang klarte ikke BIL å holde samme kvalitet. Engelsnes scoret ett mål, og selv om Tommy Horn åpnet med scoring, så ble det ikke BILs omgang. Etter drøyt åtte minutter stod det 20-20, og etter det ledet aldri BIL igjen. Det endte med 26-30-tap på hjemmebane.

BILs målscorere var: Tommy Horn (10), Benjamin Engelsnes (7), Mikael Bønå (5), Emil Engen Granås (2) og Emil Lande Johnsen  (2).

- Tominuttere og tøys

BIL-trener Frank Bjortjønnli måtte etter kampen erkjenne at laget ikke klarte å holde på tremålsledelsen laget hadde etter 25 minutter.

- Det ble for mange tominuttere og tøys, og så er vi litt for dårlig trent. Men Benjamin Engelsnes var fantastisk i første omgang. De første 25 minuttener er det beste vi har gjort, og så ble det bråstopp i andre omgang.

Siste kamp

Lånke kommer ikke til søndagens oppsatte kamp mot BIL i Brønnøyhallen. BIL får poengene, og lørdagens tap blir sesongens siste kamp.

- Hva tenker du om sesongen samlet sett?

- Det har vært veldig opp og ned, vi er ustabile. På det beste er det bra, men i dag bommer vi for eksempel på mange straffer, sier Frank Bjortjønnli.

Frank Bjortjønnli sier BIL er for ujevne i prestasjonene, men at førsteomgang lørdag var laget på sitt beste.