En mann i 30-årene er i Brønnøy tingrett frikjent for å uaktsomt ha forårsaket brann i en bolig på Sør-Helgeland.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om en bot på 5.000 kroner.

Mannen hadde tent et kubbelys, og sovnet. Da han våknet oppdaget han at det brant, og han forsøkte å slukke brannen med kroniske brannskader som konsekvens.

I retten kom det frem at tiltalte hadde en udiagnostisert helsetilstand som medvirket til at han sovnet med det tente lyset. Denne helsetilstanden var ukjent for tiltalte og familien.

Denne problemstillingen ble også underbygget av vitnetmålet fra en politioverbetjent.

I sitt resonnement legger retten til grunn at tiltalte ikke la seg til å sove da han tente kubbelyset, men mistet bevisstheten. Videre mener retten at å tenne et kubbelys er aktivitet som kan føre til brann, men det avgjørende spørsmålet er om tiltalte viste en tilstrekkelig uaktsomhet for å dømmes.

Retten mener at hendelsesforløpet og helsesituasjonen tilsier at tiltalte ikke opptrådte uaktsomt.

Mann dømt for ett forsøk på seksuell handling mot barn Seriesvindler solgte fiktive pass til Rootsfestivalen Slo mann i panna så han måtte sy, meldte selv fra til politiet Retten: Mann må ha forstått at mer utbetalt som arbeidsledig var feil Full namdaling på Roots slo vakt og truet politifolk Retten reduserte straffen for besittelse av hasj Anket dom for samboervold, fikk mer enn doblet fengselsstraff Mann gikk mot politiet med motorsag i angrepsstilling Mann brukte selvforsvarsspray i «berettiget harme»