Får 20 parkeringsplasser like over veien

I kommunestyrets vedtak ble det imidlertid også sagt at kommunen vil finne en alternativ parkeringsløsning for båtforeningen.

Kontrakten går i korte trekk ut på at kommunen setter av 200 kvadratmeter areal til cirka 20 parkeringsplasser på vestsiden av veien direkte vis a vis båtforeningens lokaler. Foreningen får leie parkeringsplassen i 10 år med rett på forlengelse i 10 år for en leiesum på 4000 kroner per år. Båtforeningen må selv koste oppgrusing og klargjøring av parkeringsplasser.

Det er også en del av avtalen at båtforeningen må gi næringsdrivvende i området anledning til å parkere i området innenfor ordinær arbeidstid. Hvis området må flyttes på grunn av næringsaktivitet som eventuelt legges dit så skal kommunen ta kostnaden med dette.

Begge parter fornøyde

Tor Berg og Johnny Hanssen har signert parkeringsavtale på vegne av Brønnøysund Båtforening og Brønnøy kommune. Begge parter er tilfreds med løsningen.

BAnett møter ordfører Johnny Hanssen og båtforeningens leder Tor Berg på Gårdsøya i det kontrakten signeres. Begge parter sier seg fornøyd med løsningen.

- Dette er en enklere løsning for oss, det er vinn-vinn for alle parter. Både for båtforeningens medlemmer, kommunen og for Akvapartner. Vi har hele tiden vært tydelig på at vi ikke ønsket å holde på området Akvapartner fikk bare for å ha det selv, vi trengte parkeringsplasser, sier Tor Berg, som roser ordfører og kommune for rask og god behandling.

- Ordføreren har tatt tak i dette og har fått på plass en god avtale raskt, mener Berg.

Burde blitt enige før

- Hvorfor ble man ikke enige om dette før Akvapartner fikk sitt areal?

- I etterpåklokskapens ånd så kan man vel egentlig si at vi burde gjort denne parkeringsavtalen allerede i 2014 da vi signerte leieavtale med båtforeningen på marinaanlegget. Men nå gjorde vi ikke det, og da denne saken med Akvapartner kom opp ønsket jeg at vi skulle få igjennom den saken først, slik at vi ikke hindret en næringsdrivende unødig, og så sa jeg at vi skulle få på plass en ordning for båtforeningen etterpå. Det har vi gjort, sier ordfører Johnny Hanssen.

- Er det interessenter til næringsarealet på vestiden av båtforeningens lokaler?

- Ja, vi jobber med flere mulige aktører og ønsker å få på plass en avtale så snart som mulig. Dette vil imidlertid ikke være i veien for parkeringsløsningen som nå er på plass, sier Hanssen.

- Er 20 år langsiktig nok for båtforeningen, som har leiekontrakt på marinaområdet i over 45 år?

- Ja, det mener vi. På 20 år kan mye skje, og vi tror uansett ikke dette vil bli et problem, sier Tor Berg.