Etter at Velfjord omsorgssenter åpnet i 2017 har Velfjord aldersheim stort sett stått tomt. Det har tatt tid å rydde de gamle lokalene fullstnedig for gjenstander og utstyr.

Onsdag skal formannskapet ta stilling til hva man skal gjøre med bygningsmassen, som dels er bygget i 1959 og 1979, og den såkalte «Stavarhaugmyra» som ble ervervet av Brønnøy kommune som mulig lokalitet for nytt omsorgssenter. Dette ble som kjent bygget ved Rugåshylla.

Kan brukes midlertidig

I sin vurdering tar rådmannen opp tenkte bruksområder for lokalene.

  • Lokalene egner seg for institusjonslignende virksomhet, overnatting, reiseliv og lignende

  • Behov hos lokalt lag-, forenings- og frivillighetsliv har ikke vært fremtredende

  • Bygningsmassen er sannsynligvis ikke aktuell for kommunal virksomhet av vesentlig omfang, blant annet fordi det vil kreve oppgradering av bygningsmassen.

  • Utleie anses ikke som vesentlig sannsynlig, fordi markedet i området ikke tilsier noen slik etterspørsel.

  • Ved et eventuelt salg er det usikkert hvilken markedsverdi bygget har.

  • Imidlertid kan Velfjord aldershjem være et midlertidig tilbud for berørte beboere under en ombygging av Hestvadet omsorgsheim i Brønnøysund.

Vil ha fullmakt til å selge

Det drøftes også hva man skal gjøre med «Stavarhaugmyra» som opprinnelig var avsatt for utbygging av omsorgssenter. Dette er som kjent en bruk man ikke trenger det til, siden man har bygget Velfjord omsorgssenter, og rådmannen mener det er aktuelt å omregulere og selge arealet som boligareal.

På denne bakgrunnen ber rådmannen om fullmakt til å forberede og gjennomføre salg av eiendommen bestående av bygningsmassen som utgjorde Velfjord aldershjem. Rådmannen ber om frie rammer for å vurdere når et slikt salg skal gjennomføres, slik at bygningsmassen kan brukes i sammenheng med f.eks. ombygging av Hestvadet omsorgsheim.

Han ber også om fullmakt til å forberede og gjennomføre salg av «Stavarhaugmyra», og vurdere omregulering tilbake til boligareal.