På Vik skole i Sømna er det booket flybilletter til  tiendeklassingene Einar Almendingen, Gunnar Solli Olsen, Amanda Arnes Hestås og Oskar Dahle.

I morgen onsdag 14. mars  er det i Bodø  klart for fylkesfinale i NRKs landsomfattende klassequiz. Firkløveret skal representere 10. klasse ved Vik skole som har deltatt i klassequizen i Nordland og er i finalen. 28 skoler i Nordland har deltatt i den landsomfattende konkurransen som involverer 468 skoler over hele landet.

Møtes i to dueller

- Fredag ble det klart at vår tiendeklasse er  blant de fire beste som skal møtes i fylkesfinalen. Jeg har gratulert dem, ønsket lykke til og det er bestilt flybilletter. Dette er artig, sier fungerende rektor Tone Larsen ved Vik skole.

Totalt fire skoler har kvalifisert seg for morgendagens finale. Det er Risøyhamn skole, Sandnessjøen skole, Leirfjord barne- og ungdomsskole og Vik skole . De fire finalelagene møtes i to dueller, med en vinner i hver duell. Først skal Sandnessjøen møte Leirfjord og så blir det Risøyhamn mot Vik skole.Fylkesfinalen kan du høre direkte på NRK P1 eller se direkte på nrk.no/nordland onsdag 14. mars fra kl. 14.30.

Kan komme til Oslo

Nytt av året er at NRK skal kåre to vinnere som skal representere Nordland i landsfinalen som sendes over fem programmer på NRK1.

- Laget vårt har som mål at om de vinner; så skal hele klassen til Oslo. Uansett hvordan det går i morgen, så har tiendeklassingene våre gjort en kjempejobb, og har fått en artig opplevelse å ta med seg videre, sier Larsen.

Se poengoversikt for Nordland her