Fra klokken 10 på lørdag var samfunnshuset beleiret av folk på jakt etter gode bruktkjøp på Brønnøysund skolekorps' loppemarked. Parkeringsplassene bar preg av at loppemarked er et godt trekkplaster.

Skattejakt i gymsalen

Anna Lyngøy, Amalie Amanda Skoglund og Josefine Storvik fra skolekorpset solgte lodd.

Inne i gymsalen var det linet opp bord med tusenvis av bruktobjekter, fra krushunder og kaffekopper til ski og sofaer. Skolekorpsets loppesjef Knut Alsaker var meget godt fornøyd over å ha så mange potensielle kunder innom for å lete etter bruktkjøp.

- Dette er veldig bra besøk for oss, og det til tross for finværet. Vi har forsøkt å fordele godt mellom auksjon og selve loppemarkedet, dette skal jo være en skattejakt for folk, sier han med et smil.

Det er mye arbeid å rigge til og rydde ned et loppemarked. Skolekorpsets medlemmer, og foreldre, har hatt nok å gjøre i helgen.

Skolekorpset har 45 aktive medlemmer fordelt på aspiranter, juniorer, trommekorps og hovedkorps. Alle, inkludert foreldre, har vært i sving med loppemarkedet på ett eller annet vis.

- Det er mye arbeid, spesielt med opprigging og rydding etterpå.

Viktig inntektskilde

Knut Alsaker er skolekorpsets loppesjef. Han var godt fornøyd med oppslutningen om årets loppemarked.

Inntektene fra loppemarkedet utgjør sammen med inntektene fra skolekorpsets årlige julemesse hovedandelen av midler korpset har til rådighet. Utgifter skorter det ikke på, ifølge Alsaker går det mye penger på instrumenter, uniformer og instruktørtjenester.

- Det er noen forskjeller mellom korps og idretten. Vi er for eksempel avhengige av å få inn faglærte folk for å drive opplæring. Men på den andre siden er korps gjerne noe folk holder på med hele livet, mens man dessverre ser at ungdom faller fra i ulike idretter, sier Alsaker, som gjerne hadde sett at enda flere satset på korps.

- Vi har forholdsvis bra med medlemmer, men vi ønsker alltid å ha flere med. Korps er som sagt noe man kan holde på med hele livet, og det er også veldig sosialt - et møtepunkt der man kan få venner og en fin hobby.

Rekrutteringen til "voksenkorpset" BMK er ganske bra, ifølge Alsaker. Han håper at ungdom fortsetter å bli med på korps.

- Jeg synes det er viktig at man har et korps. 17. mai uten korps, for eksempel, hadde jo vært stusselig, mener Alsaker.