De startet på Schrøders plass, rundt 40 voksne og barn. Mange nye landsmenn, men også "gamle". Ved ankomst til rådhuset hadde fakkeltoget vokst til over 50 deltakere.

- Det er ganske bra. Jeg har snakket med flere som ikke tør være med, sa Amer Al Khouli fra arrangørene før avmarsj.

Maktmisbruk

Ved rådhuset holdt han appell.

- Vi er ikke her for å fjerne eller stoppe barnevernet. Vi vil ha et barnevern. Men vi er her for å kritisere måten de jobber på, innledet han.

- Vi er mange som mener at barnevernet i dag bruker en skremselstaktikk og et maktmisbruk, som trakasserer barn og familier. Istedenfor for å gi hjelp og veiledning, som i mange tilfeller er det familiene trenger. Barnevernet var ment å beskytte barna og familiene som trenger det.

Krever granskning

Al Khouli og demonstrantene krever en granskning av barnevernet på Sør-Helgeland de siste årene.

- Skal vi bo i et samfunn hvor du ikke tør snakke til dine egne barn av frykt for at de blir tatt av barnevernet. I dag er det mange som lever i frykt, tvil og usikkerhet på grunn av barnevernet. Det skal ikke være sånn. Vi lever i et demokrati med ytringsfrihet. Men mange lever i frykt. Enkelte av dem har flyktet hit fra andre land, men lever nå i frykt for om barna er der når de skal hente dem på skole eller i barnehage. Vi vil ha et barnevern vi kan ha tillit til og som fungerer, sa Amer Al Khouli.