I samfunnshuset er fliser meislet vekk, sluker revet opp, og både aggregater, rør og kanaler er skiftet ut. Onsdag skal bassenget åpne igjen.

– Målet vårt er at det skal være klart for skolesvømming førstkommende onsdag, renholderne syns kanskje det er litt drøyt mye å gjøre, men de er flinke, sier eiendomssjef Arnt Ståle Sæthre i Brønnøy kommune til BA inne i bassenget.

Freshere farger

Før var det brune fliser langs bassenget, og mange av de var løse. Disse er nå byttet ut med hvite, lyse grå og lyse blå fliser. Den gamle lysstoffrørbelysningen er også byttet ut med LED-lys, som på sikt vil bety mindre kostnader for strøm.

– Vi har prøvd å ha litt freshere farger og mønstre, og den forbedrede belysningen, sier Sæthre.

Ved veggen er lufteventilene som blåser friskluft inn plassert i en kasse som også gjør nytte som benk for svømmelærere eller andre som ikke kan være med i bassenget. Ifølge eiendomssjefen har man før båret inn benker, og disse har hatt problemer med rust.

Under overflaten

– Mange ser nok bare de nye flisene, og lurer på hva vi egentlig har gjort. Mye av arbeidet er nemlig gjort under overflaten, sier han.

Under overflaten, altså under selve bassenget, er det nemlig gjort en del arbeid.

– Vi har fått nytt avfuktingsaggregat, som fjerner fuktighet i luften, og som tar inn restvann fra bassenget og gjenvinner varmen med varmepumpe. Dette har vært modent for utskifting lenge, mener eiendomssjefen.

Rustne rør byttet

De har også skiftet kanalene inn til bassenget og slukene rundt det.

– Slukene var lekk og vannet rente inn i tekniske rom under bassenget, utstyr ble ødelagt av klorvannet. Så når vi tok flisene meislet vi ut de gamle slukene også. Vi har byttet gamle jernrør med masse rust med plastrør som tåler klorvann, sier han.

Helt ferdig er arbeidet ikke. Det er kjøpt inn nye varmtvannsberedere for dusjene i garderobene, som skal redusere faren for legionella. De er ennå ikke montert, men bassenget kan åpne uten at de er byttet ut. Og dusjene er neste steg.

– Målet er å ta dusjene ved neste korsvei, der er det også behov for utskifting av fliser og dusjer, men det skjer nok ikke før sommerferien uansett.

20 nye basseng-år

Arbeidet har pågått i om lag 80 dager.

– Da vi begynte arbeidet fant vi mye annet som også måtte ordnes. Vi så da vi stengte før jul at det var mer omfattende enn vi hadde ventet, dette er utfordringen med et gammelt bygg der det er gjort for lite i 30 år. Så da løser vi flere problemer samtidig.

– Hvor mye har prosessen kostet?

– Nå er vi oppe i to millioner kroner. Mye har vi gjort i egen regi men har leid inn folk for varme, bad og fliser. Det er også lagt membran under, og det krever egne fagfolk. Men jeg mener at vi har løst mange utfordringer for to millioner, og at bassenget nå er sikret for de neste tyve årene, sier Sæthre.