Det er NGK Utbygging AS som har søkt om å få bygge Fjellsdalselva kraftverk i Brønnøy. Kraftverket har tidligere fått konsesjon i 2011, men byggefristen har gått ut og derfor ble det søkt på nytt.

Ifølge NVE er det planlagt med installert effekt på 1,77 MW, og utbyggingen vil nytte et fall på 93 meter, og vil føre til at ei elvestrekning på om lag 800 meter får redusert vannføring. Det vil også være noe veiutbygging.

– På utbyggingsstrekninga finst naturtypen bekkekløft, og den raudlista arten gubbeskjegg er registrert. Nedre del av Fjelldalselva har gode gyte- og oppveksttilhøve for laks og sjøaure. Størsteparten av denne strekninga ligg nedstraums utbyggingsområdet, skriver NVE i sitt vedtak.

NVE legger vekt på at tiltaket vil gi fornybar energi. Det konstateres at utbyggingen vil føre til noen negative konsekvenser for anadrom fisk, naturtyper og landskap.

Av hensyn til vanntilknyttede organismer og annet biologisk mangfold på utbyggingsstrekningen har NVE fastsatt en minste vannføring på 95 liter per sekund i hele året. Det erogså stilt krav om installasjon av automatisk forbislippingsventil.

– Etter NVE sitt syn er utbygginga med dei avbøtande tiltaka akseptabel i høve til private og allmenne interesser.