En mann i 20-årene fra Helgeland er i Alstahaug tingrett dømt til 35 dager fengsel, hvorav 20 dager gjøres betinget.

Mannen møtte nylig i tingretten for å svare for en siktelse etter straffelovens paragraf 231 første ledd, som omhandler ulovlig oppbevaring av narkotika. Hjemme hos mannen ble det funnet 40,5 gram hasj. Han var også siktet for å ha brukt hasj, etter legemiddelloven.

I retten erkjente mannen det hele, og avga en uforbeholden tilståelse. Derfor gikk saken som tilståelsesdom, og på bakgrunn av tilståelsen og andre bevis ble mannen dømt.

Påtalemyndigheten hadde på forhånd lagt ned påstand om 50 dager fengsel, hvorav 20 dager ble gjort betinget. Da ble det lagt til grunn at overtredelsen er begått i prøvetiden for to betingede fengselsstraffer på 30 dager hver. Dette viste seg å bero på en misforståelse fra aktors side, og det var kun snakk om én betinget dom på 30 dager.

Mannen er siden 2013 domfelt eller straffet seks ganger for bruk og to ganger for oppbevaring av narkotika. Dette anses, sammen med at mannen skulle dele hasjen med en kamerat, som skjerpende. Det bemerkes at dette medførte spredningsfare.

Siden tiltalte har begått en straffbar handling i prøvetiden, og retten avsier en fellesdom for begge handlingene.

Det er ikke kjent om dommen er vedtatt, eller ankes.