– Søndag kommer det fint besøk til Bindal museum. Helge Sveen og Kjetil Røren skal presenterte gamle kjente viser i konserten «Genser'n te'n Johansen!». Dette er viser som jeg har vokst opp med på radioen og som er satt sammen til en konsert og passer spesielt for voksne folk. Søndag 18. mars kommer Aksel Fugelli for å fortelle om boka om sin far, Per Fugelli.

2. Dere har blåst nytt liv i folkeakademiet, hvorfor?

– Folkeakademiet var nede ei stund, men nå har det fått nytt liv igjen og jeg er fungerende leder. Jeg må skryte av publikum etter at folkeakademiet startet opp igjen. Folk er nysgjerrige og møter opp. Det mest vellykkede arrangementet i fjor var med Lars Bremnes. Da var det 100 stykker som kom.

3. Hva har engasjert deg i nyhetene i det siste?

– Jeg synes det er veldig interessant og artig å se oppmøtet på folkemøtene vi arrangerer i Bindal. Det er artig at folk er så engasjerte, selv om de sier at de har bestemt seg for hva de skal stemme. Nå har folk sjansen til å si sin mening gjennom rådgivende folkeavstemning.

4. Hvilken rett lager du når du har gjester til middag?

– Jeg baker helst en god bløtkake selv. Jeg kan også lage middag, men det er jo kake som er best!

5. Hvor ville du dratt hvis BA spanderte en treukers ferie hvor som helst?

– Akkurat nå ser jeg på annonser over øyene i vest som Shetland og Orknøyene. Jeg kunne tenkt meg til å se på de gamle tomtene hvor nordmenn var for 1000 år siden.

6. Jazz eller country?

– Jeg har blitt litt mer tolerant når det gjelder country, men jeg foretrekker jazz.

7. Hva liker du å se på TV?

– For å slappe av ser jeg gjerne en enkel krim eller en fotballkamp. Men hvis jeg vil se noe interessant så ser jeg et faktaprogram eller en dokumentar på NRK2. Jeg skifter fort videre hvis det er Farmen eller noe slikt på TV, det interesserer meg ikke.

8. Hva leser du?

– Jeg leser mye og jeg veksler mellom amerikansk film, men jeg følger også med på norsk litteratur. Jeg har lest Ketil Bjørnstads bok om 60-tallet og jeg planlegger å lese mer. I tillegg Jan Guillous serie om forrige århundre fra 1900 til vår tid.

9. Hva ville du hatt med deg på ei øde øy hvis du fikk velge kun én ting?

– Det hadde vært veldig praktisk med en veldig stor vanntank.

10. Hvem fortjener en takk i avisa?

– Den vil jeg gi til min nye kollega, kulturskolerektor Elena Yakovleva som begynte i jobben like før jul. Hun er også dirigent i koret jeg synger i og hun har virkelig skapt nytt liv i koret. Jeg vil takke for at hun valgte å komme til Bindal.

Jens Christian Berg fungerer som leder av Folkeakademiet i Bindal. Søndag er de tilrettelegger for konserten «Genser'n te'n Johansen!». Foto: Hild Dagslott, Brønnøysunds Avis