2. september 2016 åpnet utestedet i de tidligere Cubus-lokalene i Storgata og tok dermed steget fra brun pub til restaurant.

– Vi hadde nådd taket i de forrige lokalene. Så da satset vi på å skape et bredere tilbud i nye lokaler. Alle pengene på konto ble brukt, sier Stein Brekk.

Million-pluss

Bedriften økte fra seks til elleve årsverk, fordelt på rundt 40 hoder. Regnskapstallene for 2017, som fortsatt er foreløpige, viser at satsingen var vært vellykket.

Omsetningen har økt fra 7.834.000 kroner i 2016 til 14.694.000 kroner i fjor

Driftsresultatet har økt fra 459.000 kroner i 2016 til cirka 1,1 millioner kroner i fjor.

– Det har gått bedre enn vi fryktet på det verste. Lokalene er store og åpningstidene lange, så vi trengte en viss omsetning for å lykkes, påpeker Brekk.

Ser framover

Han og fungerende daglig leder Jannicke Kvam har tro på framtiden. Fjorårets plussresultat står igjen etter at det er tatt investeringer i akustikk og diverse bygningsarbeider. I sitt første år har nye Kred arrangert alt fra dåpsfest til konferanser hvor 300 gjester skal ha servering.

– Vi mangler bare bryllup, men vi skulle nok fått til det også, sier fungerende daglig leder Jannicke Kvam.

– Det viktigste er totalopplevelsen. Vi favner flere kundegrupper enn før. I det siste har det vært arrangert årsmøter her. Målet er å ha så hyggelig atmosfære at folk vil komme ut istedenfor å sitte foran skjermen, sier Brekk.

Laget sitt eget sted

Kred-historien startet da musikkinteresserte Sten Brekk åpnet pub i de tidligere lokalene til Corner og Cornetten lenger nord i gata.

– Jeg ville lage noe vi ikke hadde, et pub jeg kunne tenkt meg å gå på selv, forteller han.

Det første året hadde han permisjon fra jobben ved Brønnøysundregistrene. Fra januar 2013 var han fulltids pubdriver og -medeier sammen med Laila Brekk.

Siden har Kred hatt rundt 70 kulturarrangementer i årer, konserter eller andre arrangementer på scenen.

– Det kan vi stå rakrygget og si. Vi er også et kulturhus, sier Stein Brekk.

Underveis har det vært tunge tak. Både Kvam og Brekk beskriver oppussingsperioden i 2016 som mildt sagt hektisk.

– På åpningsdagen malte vi klokken fem og åpnet klokken åtte. En time etterpå begynte ventilasjonen å fungere, smiler Kvam.

– Byggetiden var så travel at jeg ikke greier å huske noe fra den, sier Stein Brekk.

Lørdag feires tiårsjubileet med konsert med Valentourettes, bandet som spiller sangene til avdøde Joachim «Jokke» Nielsen.