Men nå har to ildsjeler sørget for aktiv gjenopplivning av det gamle laget.  Pensjonistforeningen i Vevelstad var svært aktiv fra slutten av 70-tallet og i mange år framover. Den opphørte i 2015, og aktiviteten i årene før var ganske laber.

Generasjonsskifte

Det kom vel av at det var et generasjonsskifte. Men nå er første steg tatt for å få liv i laget igjen.

Denne uken hadde cirka 20 spreke pensjonister samlet seg til gjenopplivningsforsøk, etter at ildsjelene Trond Pedersen og Svein Olsen hadde tatt initiativet til et møte.

- Vi var på ferie på Rodos da det plutselig gikk opp for oss at vi hadde så god tid, vi var nemlig blitt pensjonister, ler Trond Pedersen og mimrer sammen med Svein Olsen om hvordan ideen om å få liv i pensjonistforeninga ble til.

Stor interesse

At det kunne være liv laga med en slik forening fikk de bekreftelse på da en del pensjonister var samlet til 65 + bilførerkurs, og ideen ble luftet for deltakerne - med stor respons.

Og etter å ha sondert interessen enda litt mer var saken klar - møte er nå holdt og et interimsstyre har fått i oppgave å kalle inn til nytt møte hvor det skal velges et styre og hvor en representant fra fylkeslaget vil være til stede.

Og skal man dømme etter antallet pensjonister i kommunen kan det ligge til rette for et svært aktivt og spenstig lag. Kullet fra 1946, som var det største i Norge, har nå vært pensjonister noen år og er blant dem som nå blir med i laget - sammen med alle andre spreke og flotte pensjonister.

Lokalt lag

Den forrige foreningen var ikke tilsluttet fylkeslaget, men var et rent lokallag. Denne gangen ble det etter litt diskusjon for og i mot landet på å være tilknyttet fylkeslaget  - i alle fall kommer en representant derifra for å være til stede på neste møte, og så blir det vel endelig bestemt hva det blir til da.

- Det har sine fordeler å være tilsluttet, mener Svein Olsen.

- Da kan saker som gjelder pensjonistene bli tatt opp og jobbet med videre inn mot politikerne sentralt.

Ett er i hvert fall sikkert - i Vevelstad er det duket for en pensjonistforening med mye liv og røre.

Trond Pedersen og Svein Olsen tok initiativet til å starte pensjonistforening igjen i Vevelstad.