Turbo-turer

Slike skilt blir satt opp ved alle turmålene, og så kan barna «krysse av» for at de har gått der. Foto: Simon Aldra

Opplegget kalles altså «Turbo-turer», og tanken er at man kan gå forskjellige turer i nærområdet, og så «krysse av» for hver tur. Det er lagt opp ti ruter i Brønnøysund, fem i Sømna og fem på Vega.

– Man blir «turbo» om man går fem turer, og «superturbo» om man går ti, forteller Solveig Lomsdal fra Barnas turlag Brønnøysund.

Samtidig kan man gå turer på tvers av Brønnøysund, Sømna og Vega, men man kan også velge å gå samme tur flere ganger - det gjelder like mye mot målene, og noen av postene kan kombineres med fjelltrimmen.

Det gis medalje og andre premier til alle som blir turbo og superturbo.

Besteforeldre?

Dette konseptet er for barn mellom 0 og 12 år, men man vil vise fleksibilitet for barn som blir 13 under veis.

– Vi prøver å samarbeide med DNT om turer for de som er litt eldre, men vi håper alle kan gjøre dette sammen, barn, eldre søsken, foreldre og besteforeldre. Det er kanskje særlig besteforeldre som kan ta med barnabarna på tur, tenker Lomsdal.

Elin Evensen fra Barnas turlag Vega er enig.

– Det må gjerne være hele familier, slår hun fast.

– Turbo blir med - av og til

Ungene lar seg fenge av blåreven. Foto: Simon Aldra

I disse dager skal de sende ut invitasjoner til barnehager for å prøve å vekke deres interesser, og ifølge Lomsdal er det friluftsbarnehager som allerede pleier å bruke tilbudene Barnas turlag har. Turbo-turer er noe nytt av året, men tanken er at det skal videreføres, og bli en permanent greie. Flere av turene skal være tilpasset vogn og sykkel.

Men Turbo, da?