Høgeli i Brønnøy kommune opplyser til BAnett at bruddet på vannlinja på Plantefeltet klokken 11.00 tirsdag var utbedret klokken 22 samme kveld.

Røk et sted til

- Da kom vannet tilbake, men ved midnatt fikk vi nytt brudd på hovedledningsnettet på Nordhus. Det var en følgeskade etter det første bruddet. Det nye bruddet ble lokalisert i natt, og det er jobbet kontinuerlig for å reparere skaden. Vi håper å ha vannet på plass i løpet av dagen. Det tok tid å finne bruddet, vi måtte jobbe langs linja og grave gjennom tele og is. Vi har satt inn nye arbeidslag etter hvert og gutta har jobbet hardt i hele natt. Nå er det andre bruddet funnet, og vi jobber med å utbedre skaden, forteller han onsdag formiddag.

I tillegg til de to bruddene på hovednettet ble det tirsdag kveld brudd på en stikklinje under brua. Det berørte 5 - 10 abonnenter på Hestøya nord.

- Jeg ringte dem og ga beskjed. De fikk vannet tilbake i løpet av kvelden, forteller Høgeli.

Har reserveanlegg

Siden kommunen ikke kunne love vann til skole og barnehager fra morgenen av onsdag, ble de stengt for dagen. Ellers jobber kommunen etter beredskapsplanen, opplyser Høgeli.

- Vi har vært i kontakt med bøndene på de største brukene og tilbudt dem å få vann tilkjørt med brannvesenets tankbil. Plan A er å få vannet tilbake raskest mulig, men vi jobber også med plan B: å bruke nødvannsløsningen vi har like ved det nedlagte kunstgalleriet ved Torgvatnan. Der har vi et anlegg, og vi gjør klart for å bruke det. Men det er ikke drikkevann, så dersom det må tas i bruk så blir det kokepåbud.