Har skutt inn millioner

En gjennomgang av kunngjøringene til selskapet i Brønnøysundregistrene viser imidlertid at det torsdag 28. desember - dagen før - ble spyttet inn 20 millioner kroner i FlyViking AS, i form av endret kapital.

I desember er kapitalen i selskapet endret intet mindre enn tre ganger. 7. desember ble kapitalen økt fra 69 millioner kroner til 89 millioner kroner, og 21. desember fra 89 til 103 millioner kroner. Og 28. desember altså 20 millioner til, som totalt utgjør 123 millioner kroner. Til sammen 45 millioner kroner i desember.

Totalt skal eierne gjennom selskapets levetid ha skutt inn 134 millioner kroner gjennom aksjekapital og lån.

101 millioner totalt

Det hører også med til historien at FlyVking AS eies av selskapet Viking Air AS, der Ola Giæver og Giæver-familien er kontrollerende eiere.

Dette selskapet hadde 21. september en kapital på 55 millioner kroner. Viking Air AS fikk endret kapitalen 11. desember til 75,2 millioner kroner, til 90,2 millioner kroner 18. desember, og til 111,2 millioner kroner 21. desember. Kapitalen er altså økt med 56,2 millioner kroner i desember.

Det er mulig disse midlene er sendt videre til datterselskapet.

Det er ikke kjent hvorfor dette har skjedd.

Nye planer?

I pressemeldingen som ble sendt ut av FlyViking fredag fremgår det imidlertid at selskapet har fremtidsplaner, uten at det gås i detalj.

Det er nemlig besluttet å etablere et nytt aksjeselskap. Dette skal i første omgang opprettholde ruten Ørland - Oslo - Ørland.

«Dette skal skje gjennom å overføre ruten til et annet regionalt flyselskap, som kommersielt skal arbeide sammen med det nye selskapet.»

Hvilket regionalt flyselskap dette er nevnes ikke. Det er ikke mange større flyselskap etablert i Norge, ett eksempel er imidlertid Danish Air Transport (DAT), som flyr flytypen ATR 42, og har base på Gardermoen.

Selskapet snakker også om bruk av nye flytyper enn de man har benyttet så langt, altså Dash 8. Om dette betyr ATR 42 sies det heller ingenting om.

«Dette arbeidet vil påbegynnes rett etter årsskiftet», avsluttes meldingen.

Giæver siterer Nietzsche

Ola Giæver selv kommenterer Nordlys' sak om innstillingen av driften slik på facebook:

«German philosopher, Friedrich Nietzsche. Actually, he said;“That which does not kill us, makes us stronger.”Nytt år snart og nye muligheter!

Godt Nyttår folkens!»