Tirsdag møttes driftsstyre I i Brønnøy kommune. Der hadde driftsstyrerepresentant Aasa Storlien stilt en interpellasjon.

Halv mill. på veiledning

Drifsstyrerepresentant Aasa Storlien bragte den halve millionen som er brukt på veiledning på banen i en interpellasjon under møtet i driftsstyre I på tirsdag. Her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Bård Pedersen

Hun ville vite om Brønnøy kommune har engasjert en bedrift til å bistå med arbeidsmiljø-saker og kostnad på dette. Rådmann Pål Trælvik svarte som følger:

– Ja, vi bruker selskapet Godt Arbeidsmiljø AS i to varslingssaker. Den ene av sakene har også vært tema i AMU (arbeidsmiljøutvalget, red.anm.) og selskapet var tilstede i AMU og redegjorde for prosess og arbeidsform. Varslingsinstituttet er skjerpet og det påhviler arbeidsgiver å utrede varslinger. Vi har valgt å gjøre dette med Godt Arbeidsmiljø AS. Varslingene skal opp i AMU i møte 14. desember og stipulert kostnad for dette er 500.000 kroner.

Varsling om arbeidsmiljø

BAnett spør rådmannen hva disse varslingssakene dreier seg om.

– Det er varslingssaker, og det er taushetsbelagt, og jeg kan ikke kommentere det, sier han fredag.

– Kan du si noe om hva slags type varsling det dreier seg om?

Kommunen har tatt grep

– Dette er saker i kommunens organisasjon?

– Dette er internt i egen organisasjon, ja, bekrefter han.

– Har kommunen tatt noen grep som følge av varslingen?

– Ja, det har vi. Vi har forholdt oss til varslingsrutinene og varslingsinstituttet. Jeg mener kommunen har håndtert dette godt.

– Kan du si noe om dette får konsekvenser for noen involverte?

– Det kan jeg ikke uttale meg om, sier han.