Publiners tar en pause. Det bekrefter Bertil Bertelsen i en uttalelse fra bandet.

- Publiners har nå holdt det gående i imponerende 20 år. Alle de årene har vi jobbet mot alle odds med medlemmer boende 7,5 timer i bil, eller en forholdsvis dyr flytur på vel en time, unna hverandre. Vi har likevel oppnådd mye som vi er stolte over, innleder Bertelsen.

Har gjort alt selv

- Det er nok ikke alle som skjønner hvor mye jobb som ligger bak det å drifte et band f.eks i forbindelse med en utgivelse, i forbindelse med en turneer, det økonomiske aspektet og så videre. Det er ikke bare å troppe opp i studio eller møte opp på konsertstedet. Det ligger mye jobb i forkant av dette, og forutenom bookingen, har Publiners gjort all den jobben selv. Når det gjelder medlemmene i Publiners så er vi ikke i 30-årene lenger (bortsett fra Vidar da:-)), og med mange forpliktelser med jobb, familie og andre prosjekt, har vi nå bestemt oss for å ta en liten pause. Hvor lenge pausen vil vare er det ingen som vet, men det vi helt sikkert vet er at det snekres og flikkes på nye låter både i Bodø og Brønnøysund. Hva er det de sier i TV2: Se hva som skjer…, heter det fra Bertil Bertelsen.

- Hvilke prosjekter skal dere jobbe med nå?

- Nei, prosjekter og prosjekter fru Blom. Vet i alle fall at noen i bandet kommer til  å bruke tiden der Publiners ligger i ro, til å bruke tid på andre ting. Det kan være fisking, det kan være sudoku, det kan være brygging av øl, det kan være  at andre bandprosjekt får mer oppmerksomhet og lignende.

Lyden av lørdag

Publiners startet i 1997, og som navnet antyder var irsk folkemusikk en viktig inspirasjonskilde for medlemmene, som hadde sin bakgrunn fra rock. I 2003 debuterte bandet  med "Folk'n'roll", og på "Heim" (2005) sang de for første gang på norsk.

Tidlig i 2007 ga Rune Pettersen seg i bandet, og Vidar Tilrem kom inn. Samme år ble de landskjente gjennom deltakelsen i NRKs "Lyden av lørdag", hvor de kom til semifinalen. I 2009 kom bandet på 4. plass i den norske melodi grand prix-finalen med "Te stein".

Besetningen de siste årene har vært: Ronny Bertelsen, Bertil Bertelsen, Morten Horn, Olav Nygaard, Roy Bjørnli og Vidar Tilrem.

Publiners har gitt ut følgende plater: "Folk'n'roll" (2003), "Heim" (2005), "Driv" (2008), "Herlig" (2010), "Kontroll" (2012), "VI" (2015) og den digitale EP-en "Desemberdryss" (2016).