Til neste år har Brønnøysundregistrene 30-årsjubileum. Lokalene har blitt for små og onsdag i denne uka gikk fristen ut å levere inn et tilbud om et nytt bygg for Brønnøysundregistrene som etter planen skal være innflyttingsklart i 2020.

Tre måneder

Alle de tre prekvalifiserte søkerne som valgte å bli med i den videre prosessen, har levert inn et tilbud. Dette bekrefter kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo. Etter at Moment Eiendom AS og Hent AS valgte å trekke seg på grunn av korte frister, har Clemens Eiendom AS, Søren Nielsen AS og Thon Hotellbygg AS levert inn et tilbud.

– Nå starter vi å gå gjennom tilbudene. Når tilbudene er evaluert vil vi sende vår anbefaling til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Når anbefalingen er gjennomgått av NFD blir det påfølgende forhandlinger. Estimert tidspunkt for tildeling av kontrakt og endelig valg av leverandør er den 6. november i år, sier Brønmo.

Får juridisk bistand

Brønnøysundregistrene har sikret seg to firma som skal gi dem både juridisk og teknisk bistand i den kommende utvelgelsesprosessen.

– Hvem skal vurdere tilbudene?

– Vi har rigget et eget prosjekt for dette med fagfolk fra flere områder. I vurderingen av tilbudene har vi med oss Kluge Advokatfirma som juridisk bistand og Cushman & Wakefield som teknisk bistand, forklarer kommunikasjonsdirektøren.

Har kortene tett til brystet

Onsdag hadde ikke Brønmo full oversikt over innholdet i tilbudene, men i kravene i konkurransegrunnlaget skal det leveres skisser som en del av tilbudet.

– Blir kommunen involvert i prosessen frem til valg av tilbyder 6. november?

– Kommunen er ikke involvert i evalueringsprosessen. Vi forventer at tilbyderne har dialog med kommunen. Dette er også et krav i konkurransen.

– Er det noen som får se disse tre forslagene utenom gruppen fra BR, før valget av tilbyder er fattet?

– Det er kun prosjektgruppa, Kluge Advokatfirma og Cushman & Wakefield som har tilgang til innholdet i tilbudene, i tillegg til NFD som vil motta vår anbefaling, avslutter Mette Siri Brønmo.