Karlsen-brødrene gikk til oppgaven med det yngstemann Kehinde beskriver som «skrekkblandet fryd». For mens Taiwo har holdt gitar- og sangferdighetene i hevd med en del trubadurvirksomhet de siste 30 årene har Kehinde nesten ikke vært å se på en scene siden storhetstiden på 90-tallet. Siden de sluttet å turnere i 1995 har Brothers kun hatt én opptreden som Brothers med låtmaterialet fra 1994-albumet «Two For The Price Of One». Det var under Rootsfestivalen i 2009. I helgen spilte Brothers med helt nytt band, bestående av Torstein Nedrelid fra Vega på trommer, Hans Kristian Digermul fra Mosjøen på keyboard og Alf Marius Valan fra Leifjord på bass. Resultatet ble meget bra, ifølge Brothers selv.

– Det gikk over all forventning. Vi hadde et sinnssykt bra band, de gutta skal virkelig ha skryt. De tok oppgaven veldig seriøst og leverte. Selv måtte jeg ta fram gitaren og rett og slett øve ordentlig for at dette skulle gå, sier Kehinde Karlsen.

– Dette var kanskje vår beste konsert – ever, sier Taiwo.

Gode tilbakemeldinger

Bandet hadde øvd sammen fire ganger fra mai til helgens konsert.

– Jeg har ingen tvil om at dette var den beste utgaven av Brothers. Når man blir eldre og slipper skuldrene ned litt, setter nerver og press til side og bare spiller for å ha det gøy – da kan dette skje. Det var virkelig bra, sier Kehinde.

47-åringene håper og tror også at publikum satte pris på konserten. Hitlåter som «Back In Black», «Purle Haze» og «Coming To Take Me Away» skapte ordentlig rockestemning nede ved sjøen. Tilbakemeldingene var svært gode.

– Fra mitt ståsted så det ut som at folk koste seg skikkelig. Jeg hadde litt blandede følelser da jeg gikk av scenen, det var litt skurr med en monitor og litt feil lyd på gitaren. Men alle jeg møtte, både publikummere, crew og andre musikere, ga bare tomlene opp og sa de syntes det var en ordentlig fet konsert. Det er utrolig hyggelig og gjør at jeg nå har godfølelsen om konserten, sier Taiwo.

Frister med comeback

Brothers roser arrangørene av Havna for det de syntes var en meget bra første-festival.

– De har gjort en veldig bra jobb. Det var så mye som var på plass allerede. De satset stort og landet alt på en god måte. Imponerende, sier Karlsen-brødrene.

– Blir det flere comeback nå?

– Det er klart det frister, etter dette. Vi har blitt kontaktet etter helgens konsert, så vi får se. Hvis det rette arrangementet dukker opp, så kanskje, sier Kehinde Karlsen.

Pluss i regnskapet

Harald Carlsen, økonomiansvarlig i trekløveret som sto bak helgas store musikkfestival i Sandnessjøen, kan fortelle om meget hyggelige tall når Helgelands Blad purrer ham ut av senga i 10-tida mandag, etter at han har holdt på med nedrigging og etterarbeid fram mot midnatt kvelden i forvegen.

– Grovt regnet hadde vi 2.000 inne på festivalområdet fredag, og mellom 2.500 og 2.600 lørdag. Det er mer enn vi trodde ville komme, og det er vi kjempeydmyke for. Folk stiller opp, uansett vær og vind, sier han.

Ei uke før festivalen startet var det solgt cirka 1.500 billetter, når helge- og dagspass legges sammen.

– Etter det har vi ikke hatt tid til å telle. Men vi solgte veldig mye i døra lørdag, sier Carlsen, som tror at en god del folk bestemte seg i siste liten og dro på festival da været slo om fra regn fredag til sol lørdag.

Omsetningen ligger an til å bli på rundt 6 millioner kroner, med det Carlsen omtaler som et «fint pluss» som resultat.