Rootsfestivalen 2017 ble lørdag kveld avsluttet med Kurt Nilsen på hovedscenen. Søndag formiddag var det klart for å rigge ned og pakke sammen alt.

Fornøyd festivalsjef

BAnett møtte en godt fornøyd festivalsjef Torstein Moe nede på festivalområdet midt i nedriggingen. Han var tilfreds med hvordan arrangementet gikk og innsatsen til de innleide og frivillige.

- Vi synes i grunn alt det arrangementstekniske med tanke på lyd og lys var helt supert. Folkene vi leide inn i tillegg til de frivillige var superbra.

Artistene skal også ha gitt veldig fine tilbakemeldinger på arrangementet.

- Vi har fått helt "outstanding" tilbakemeldinger fra artistene og de rundt dem. Alle følte seg godt ivaretatt.

Et band var spesielt fornøyde med mottakelsen de fikk; Big Country.

- Big Country, som har reist rundt i verden i 30-40 år, fortalte oss at de aldri har fått en liknende mottakelse som de fikk her i Brønnøysund. Vi får tro på dem når de sier det. Det er en artig tilbakemelding å få, sier en fornøyd festivalsjef.

- Funnet vår profil

Omsetningsmessig gikk festivalen godt, og festivalsjef Moe er naturligvis fornøyd med det.

- Summen vi fikk inn gjennom billetter og salg var i år mer eller mindre den samme som i fjor. Den samlede omsetningen er på cirka mellom ni og ti millioner kroner. Det blir et godt resultat.

Han forteller at for å kunne toppe årets festival, så må man satse på å videreutvikle det gode fra årets festival inn i neste års festival. Det handler ikke om revolusjon, men evolusjon, mener han.

- Vi har på mange måter funnet profilen vår med gratis/betal-konserter på morgen og kveld, så det er nok det er en del av vår egenart i forhold til andre festivaler. Bidrag fra lokale artister og band har vært viktig. For å toppe årets festival til neste år da må vi bare prøve å gjøre mye av det samme, men enda litt bedre. Jeg tror vi ikke vi får opplevd revolusjon fra år til år, men kanskje en evolusjon.

Se bildeserie av nedriggingen i toppen av saken.