BAnett møter rullestolbruker Hermann Holm på festivalområdet fredag kveld. På scenen står Janove. I år, som tidligere år, er det en rampe for rullestolbrukere, slik at de får bedre sikt til scenen.

– Fikk ikke plass

Men både torsdag og fredag sto Holm på bakken, forteller han.

– Jeg fikk ikke plass på plattformen. Og får ikke plass nå heller. Det er fullt, sier han fredag kveld.

Eller, det var plass. Han kunne stå sideveis på rampa opp til plattformen, men det likte han ikke.

– Det føles ikke trygt, og jeg ser dårlig derfra, sier han.

Han synes dette er synd.

– Det er forferdelig. Det burde være plass til de med rullestol. Man må være tidlig ute for å få plass, mener han.

Vanskelig å endre på kort sikt

Festivalsjef Torstein Moe beklager.

– Jeg kan ikke annet enn å beklage på kort sikt at det ikke var plass til alle. Det er dette vi har til disposisjon nå. Plattformen slik den er nå er spesialkonstruert, men den er modulbasert og kan bygges ut. På kort sikt er det nok vanskelig å gjøre noe med det, sier han.

Tidligere har ikke Moe opplevd at plattformen har vært for liten.

– Til nå har den holdt. Er den for liten må vi bare ta det til etteretning. Det kan være en del av evalueringen, og se om vi endrer det på sikt.

Rootsen har ikke noe system der rullestolbrukere på forhånd melder interesse for plass, forteller han.

– Hittil har det ikke vært en utfordring, og jeg opplever jo at området er relativt bra tilrettelagt for bevegelseshemmede, sier festivalsjefen.

Festivalen deltar også i et prosjekt for å forbedre tilgjengeligheten på festivaler sammen med andre norske konsertarrangører.

– Så får vi glede oss over det tilbudet vi har. Vi brukte femti tusen kroner på plattformen for å tilrettelegge for rullestolbrukere, med tilskudd fra fylkeskommunen, sier Moe.

Hermann Holm fikk ikke plass på plattformen for rullestolbrukere. Det var plass i rampen opp til plattformen, men det føltes ikke trygt for ham, og han fikk dårlig sikt. Foto: Privat