Gunnar Gårdvik (59), Anita Løbakk (55), Håkon Sverre Baustad (53) og Øystein Wik (52) har alle sammen pakket klart festivalklærne og er helt klare for Rootsfestivalen.

Reist langt

Vennegjengen bestemte seg for å dra sammen til årets Rootsfestival. For Gårdvik, Løbakk og Baustad er ikke dette første gangen de har vært på Rootsen. Forhåpningene er likevel store for årets Roots, forteller Gunnar Gårdvik.

- Det er blandinga. Det er ikke bare en type musikk som fenger meg. Det er kjempebra at det er gratis på dagtid for de som ikke har festivalbillett.

Samholdet og stemningen er viktigtere enn musikken, synes Anita Løbakk. Dette er hennes andre Rootsfestival.

- For meg er det ikke musikken som er viktigst, men stemninga og hele happeningen. Samholdet og stemningen er viktigst.

Øystein Wik fra Bodø har reist helt fra Nordlands hovedstad for å oppleve sin første Roots.

- Det er første året jeg er her, men jeg har hørt at det er bra. Det er en del artister jeg kjenner til som skal spille, og jeg tror at det kan bli kjempebra. Det er som Parkenfestivalen i Bodø hvor det er mye interessant musikk og god stemning. Jeg er optimist og tror dette blir veldig bra.

Ingen demper på stemningen

Værmeldingen for Brønnøysund viser at det vil regne stort sett gjennom hele festivalen. Det gjør ingenting, mener gjengen.

- Vi har tatt med oss klær for all slags vær. Alt fra allværsjakker, bukser og regnponchoer, så jeg tror vi skal klare oss veldig godt.

Den lange reisen tok sin tid, men å kjøre langt gjorde ingenting, forteller Anita Løbakk.

- Det er ikke så veldig langt. Kjører vi så kjører vi.

Opplevd naturen

Øystein Wik ønsket å oppleve litt natur før det smeller i gang med Rootsfestival. Derfor tok han seg like greit en tur til Torghatten. På vei sydover fra Bodø ønsket han å få med seg mest mulig natur.

- Jeg var på Torghatten i går. Når jeg kjørte tok jeg Kystriksveien for å få med meg litt natur. Jeg synes naturen her er vakker med høye fjell og mange fjorder. Det er også en god del severdigheter rundt her, forteller Wik.

Får oppleve heltene

For Håkon Sverre Baustad er det to innslag på festivalen som han gleder seg spesielt til.

- Det er Uriah Heep og OnklP & De Fjerne Slektningene.

- Helt enig, skyter Løbakk inn.

Baustad applauderer at festivalen er åpen på dagtid og trekker fram de lokale bandene.

- Konseptet er fantastisk. Lokale band som ikke er så kjent får vist seg fram, og det er massevis av bra musikk i de lokale bandene.

Skryter av arrangørene

At alkoholen flyter på festivaler, er ikke et ukjent fenomen. Likevel føler ikke gjengen at det var et problem i fjor.

- Når du samler 3000 folk så skal det ikke mye til for at det er noen som bikker over og blir veldig fulle, mener Gunnar Gårdvik.

Håkon Sverre Baustad mener ikke at overstadig beruselse har vært et problem på Rootsen tidligere.

- Jeg har ikke inntrykk av flatfyll fra i fjor. Om det er noen utskudd så blir de tatt hånd om. Jeg synes de gjør en fantastisk jobb, sier han.

Han legger fort til:

- Jeg må skryte av arrangørene. De gjør en fantastisk jobb og er dyktige.