Sandnes neste

Bandet ble stiftet i forkant av Ungdommens kulturmønstring (UKM). Etter å ha gått videre fra mønstringen i Brønnøysund, ble bandet plukket ut av juryen på fylkesmønstringen i Bodø til å representere Nordland på UKMs landsfestival. Så 21. juni reiser de til Sandnes.

- Der skal vi spille låta "Crazy" av Gnarles Barkley, forteller Sandra Johansen.

Den var bandets finalenummer i dag, og satt som et skudd, med en blanding av løssluppen lekenhet, en dash deilig overlegen arroganse og supertight samspill.

- Vi skal også delta på UKM Blend. Der blandes deltakere for å skape noe nytt sammen, forteller Stine Wik Sandøy.

Etter sommeren er det imidlertid foreløpig slutt, ettersom vokalistjentene og bassist Kristian Larsen Hestås flytter for videre skolegang.

- Sandra og Kristian skal gå folkehøgskole med musikklinje i Oslo, jeg skal studere psykologi i Trondheim og finne meg et band. Nordavind kommer til å spille sammen i feriene, sier Stine.

Strålende nykommere

Nye band og enkeltartister klekkes ut på løpende bånd i kulturskolene i Brønnøy, Sømna og Vega. På rekke og rad lot publikum seg imponere av Emilie Dahle, A.C.K., M1, Nora og Karoline, Shanea Ioney og Purget.

En blanding av veldig dyktige, unge enkeltartister og band viste at det gror godt i musikkmiljøet på Sør-Helgeland.

11 år unge Tone Høvik Torgnes var dagens yngste musiker. Hun er vokalist i M1 fra Salhus.

- Vi har spilt sammen i ca. ett år og øver én gang i uken i kjelleren på samfunnshuset. Navnet M1 kommer av at vi stort sett mangler én på øving, forteller Tone.

Hun går i femteklasse, med seg har hun fire gutter; Martin, Sivert, Alexander og Eldar. Alle fem var så absolutt til stede i dag, og fikk virkelig rockefoten til å gå hos publikum da de dro Joan Jett & The Blackhearts' "I love rock and roll" og AC/DC-klassikeren "Highway to hell".

- Jeg har hørt mye på pappas musikk, forteller Tone.

Hjertelig Velkommen! sto det midt i programmet som lå på bordene. Det skyldes ikke en "klipp og lim"-feil fra arrangøren. Det er rett og slett navnet på et relativt nytt band som består av Bjørn Storeide, Stine Wiik Sandøy, Stig Selvåg, Sveinung Bratland og Kjell Olav Saus. De ga til beste både egne låter, skrevet av Storeide, og covermateriale.

Brødrene Brennvik, Irish Brew og Kjell Erik Hagens Band, satte punktum på Kred (Hagen selv måtte melde forfall). Mer rutinerte musikere spilte også på utescenen i Bakgår'n på Lokalmatbutuikken; Rune & Vidars Strengeleiktime, Arild Frilstad, Doi Doi og GladeMenn.

Akkompagnert av Vidar Tilrem sang Rune Brennvik historien om sin selvopplevde bjørnejakt. Sammen med vennen Cornelius skjøt Brennvik bjørnen med bare ett skudd (Se video).

- Fantastisk arrangement

Edgar Stein var blant de mange som koste seg med sommer, sol og fire timer kontinuerlig musikk fra to scener i Brønnøysund sentrum i dag. Og det helt gratis.

- Dette er et fantastisk arrangement med kjempedyktige musikere. Terningkast seks, sier Stein.

Dette var den tredje utgaven av Musikkfest iBrønnøy. Bak konseptet, som er inspirert av den franske originalen Fête de la Musique og den norske avleggeren Musikkens dag, står Komp Event.

- Vi ønsker at vi ville lage en ikke-komersiell musikkfest uten de store navnene, som både viser bredden og hvor mange som driver med musikk i regionen vår, sier Stein Brekk.

- Grunntanken er å gi de som ellers ikke har en scene, annet en for eksempel på kulturskolen, muligheten til å vise seg fram. Dette er deres fotballturnering, der de møter andre både jevnaldrede og eldre musikere de kan lære og la seg inspirere av. At vi er så heldig å ha med Sparebanken Nord-Norge som samarbeidspartner gjør det mulig å gjøre musikkfesten gratis for publikum, sier Brekk.