Fordelaktig å gå ut

Kommunen hadde frist til 1. mars med å levere sitt reviderte forslag til Kystplan Helgeland - med korrigeringer etter flere sterke innsigelser fra fylket og Norges vassdrags- og energidirektorat. Det korrigerte forslaget ble lagt fram for planutvalget 8. mars, men politikerne valgte da å utsette saken - for først å behandle dispensasjonssøknaden på Hjartøya. Ordføreren uttalte i møtet da at han også ønsket at administrasjonen vurderte konsekvensene av at Brønnøy går ut av kystplan-arbeidet.

Tilrådde utmelding Rådmann Pål Trælvik mener det er fordelaktig for Brønnøy å gjøre sitt eget arealplanarbeid i stedet for å bruke ressurser på Kystplan Helgeland, blant annet for å kunne se land og sjø i et helhetlig perspektiv. Foto: Bård Pedersen

Ordføreren åpnet saksbehandlingen denne onsdagen ved å be rådmannen om en vurdering.

Kystplanarbeid kan brukes til arealplan

Etter en kort diskusjon la ordføreren fram følgende forslag til vedtak:

"Brønnøy kommune trekker seg ut av kystplan Helgeland.

Arbeidet som allerede er gjort er verdifullt for Brønnøy kommune og vil bli tatt med i forhold til videre vurderinger på arealbruk i sjø/land.

Brønnøy kommune ønsker å videreføre drøftingen med oppdrettsnæringen og andre relevante aktører i kystsonen i forhold til å kunne vurdere arealbehovene og -interessene i et langsiktig perspektiv. Brønnøy kommune erkjenner at det er nødvendig med et helhetlig blikk på arealdisponeringen både for land og sjø og vil ivareta dette i forbindelse med en samlet rullering av kommuneplanens arealdel.

Planutvalget er referansegruppe for videre arbeid, arbeidet legges frem til politisk beslutning før utgangen av 2017."

Forslaget ble enstemmig vedtatt, men skal også opp til behandling i kommunestyret onsdag 29. mars.