Til Bindal kommunestyres møte 2. mars legges siste sak fram som unntatt offentlighet. Den har tittel "Brukstomta Næringspark – søknad om kapitaltilførsel". Med henvisning til offentlighetslovens paragraf 13 og forvaltningslovens paragraf 13, første ledd, er saken og denne delen av møtet unntatt offentlighet.

Representantene som skal behandle saken kan få lese sakspapirene ved henvendelse på rådhuset på dagtid fra 23. februar. Om kvelden mandag 27. februar legges papirene også ut ved Bindalseidet barnehage og i Bindal rådhus.

Merk: Saken er rettet. Representantene har flere anledninger til å lese sakspapirene. Red.anm.

Mulighet for leietaker

Styreleder i Brukstomta Næringspark, Svein Ivar Larsen, sier til BAnett at det dreier seg om en "konkurransesensitiv sak".

- Derfor har vi og kommunen valgt å unnta den offentlighet. Brukstomtas leietakere driver i et kommersielt marked.

- Så dette handler ikke om at dere hadde et dårlig 2016?

- Nei, dette handler om en mulighet som har dukket opp. Vi ber om mer penger så vi kan bidra med løsninger og tilrettelegge for leietakere. Investere for dem.

- Handler dette om rensefiskanlegget?

- Blant annet. Du kan si at det er en del av den totale pakken tilknyttet det, sier Larsen.

Behandler kaiplaner

Bindal Utvikling har i to omganger gitt støtte til forstudie og forprosjekt for mulig etablering av rensefiskanlegg i Brukstomta Næringspark. Saken var oppe i styremøte 15. november 2016, og det er bevilget inntil 215.000 kroner til forarbeidet, som utføres av Leiv Eiriksson Nyskaping ved Thomas Williksen.

- Det er også inngått en intensjonsavtale med Brukstomta Næringspark for leie av lokaler. Månedsskifte mars/april håper vi på gode nyheter, skriver Bindal Utvikling på sin facebookside.

Ifølge Namdalsavisa (krever innlogging) kan et rensefiskanlegg til 25–30 millioner kroner med 10–12 arbeidsplasser stå klar allerede i sommer. I forbindelse med planene skal lokalene pusses opp og oppgraderes for to millioner kroner, mens det skal brukes 20–25 millioner kroner på prosessutstyr, skriver avisa.

Det trengs også ny kai, noe Nordland fylkeskommune bevilger 2,5 millioner kroner til. I kommunestyremøtet 2. mars skal bindalspolitikerne også ta stilling til rådmanns innstilling om at kommunen bruker 3,1 millioner kroner på etablering av industrikai ved Brukstomta Næringspark. Totalbudsjettet er på 6 millioner kroner.