Loftet er etablert for at gründere og andre interesserte kan ha et samlested for å skape nye ideer og få hjelp til å gjennomføre dem.

— Bindal har drevet næring i flere år, og det har ikke alltid vært vellykket. Det har vært lite gründerånd. Dette har endret seg, det er nye tanker, mer samarbeid og bedre utviklingsmiljø nå i dag, sa ordfører og styreleder Britt Helstad .

Plass til flere

— Dette bygget er på 13.000 kvadratmeter, og det er plass til flere! sa Helstad før hun ønsker alle lykke til.

Omstillingsleder Anja Tjelflaat er mer enn klar til å skape en bedre framtid for Bindal.

— Innovasjon betyr det å skape en ny og bedre løsning som andre kan ta i bruk, forteller hun, og det er hun vil gjøre på dette innovasjons-loftet. Hun spiller på elementer fra naturen rundt Bindal for å skape loftet til et imøtekommende plass.

— Er dere klare for et tankesett som en heilhorning? spør hun og sikter til Bindals mest kjente fjell.

Adrian spilte

Adrian Jørgensen er et kjent navn blant de fleste musikkglade. Han skapte god stemning med selvskrevne låter.

- Da jeg var yngre så hadde jeg lite skoleprestasjoner, gym og musikk er det eneste jeg fikk gode karakter i. Det var ikke mye mestrefølelse da, fortalte Adrian.

Heldigvis hadde han en musikklærer som hadde tro på ham og dermed fikk Adrian tro på seg selv og begynte å skrive låter. Han har markert seg i The Voice og planlegger nå å gi ut en ny sang 20. februar.

Omvisning i Brukstomta næringspark

Sveinung Kristiansen fortalte om NorseAquas drift, og hvordan de jobber med å finne løsninger for havbruksenæringen. Akkurat nå er de 16 ansatte, hvorav ti faste. NorseAqua startet også som en idé et par år siden, og nå leverer de rensefisk og oppdrettutstyr til hele landet.

Det ble også omvist rundt på lokalet, og besøkende fikk se de diverse fabrikkene som er på tomten, hvor dørfabrikken Bindalsbruket var en av dem. Bindalsbruket med sju ansatte produserer opp til 40-50 varienter av dører. De planlegger å selge 2.000 enheter i år, til hele landet gjennom lokale selgere.