Under nominasjonsprosessen i Brønnøy Arbeiderparti i høst ble Kjell Inge Johnsen, Tor Berg og Anders Johansen kalt bråkmakere i partiet. Dette benektet de tre, og Johansen meldte seg ut av partiet.

Tas ikke til følge

Men Johnsen og Berg forble medlemmer, og i februar vedtok medlemsmøtet i Brønnøy Ap å åpne eksklusjonssak mot dem. Dermed hadde Johnsen og Berg status som suspenderte i påvente av at Arbeiderpartiets sentralstyres behandling av saken. I går var det møte i sentralstyret, og der ble vedtaket som følger:

"Brønnøy Arbeiderpartis forslag om eksklusjon av medlem 452253 Kjell Inge Johnsen og medlem 190191 Tor Berg tas ikke til følge."

Kjell Inge Johnsen sier til BAnett at han ikke har noen kommentar til saken. BAnett har ikke nådd Tor Berg.

- Saken avgjort

Brønnøys ordfører Johnny Hanssen tar avgjørelsen fra sentralstyret i Arbeiderpartiet til etterretning.

- Jeg aksepterer at de har tatt en avgjørelse og at de begrunner dette med at det er alvorlige ting som har kommet fra medlemmene i Brønnøy Ap som fylkesstyret igjen har behandlet. Når de nå innstiller på at de ikke vil gå for eksklusjon av disse to medlemmene sier sentralstyret samtidig at de ikke får full frifinnelse, sier Hanssen.

- Hvordan vil dere ta imot disse to medlemmene i neste medlemsmøte?

- De vil bli tatt godt imot som fullverdige medlemmer av partiet. Saken er avgjort og vi må gå videre og kjøre medlemsmøter på vanlig måte, sier Hanssen.

- Kan dere legge denne saken bak dere?

- Vi aksepterer ikke at disse to eller andre medlemmer driver med tull i møtene. Nå skal vi fortsette som før med gode prosesser. Vi har hatt en bra kultur i Brønnøy Ap det siste året, sier Hanssen.

- Vil dere søke bistand fra fylkespartiet eller sentralstyret før neste medlemsmøte?

- Vi har ikke diskutert om det er behov for dette, avslutter Johnny Hanssen.

BA 04.11.14 Foto: Faksimile