– Jeg vil ikke utelukke det. Det kan være aktuelt. Da jeg i desember 2021 bestemte meg for å studere, var jeg ganske sikker på at jeg ikke skulle tilbake i noe heltidsengasjement i politikken. Nå er jeg i tvil om det, sier Giske til VG.

Fire styremedlemmer i Ap-laget han leder, Nidaros Sosialdemokratisk Forum, gikk mandag ut i samme avis og sa at de ønsker ham tilbake i rikspolitikken.

Selv sier han at han ønsker å drive med politikk på heltid.

– Jeg er åpen for å ta på større oppgaver. Det som vil avgjøre, er hva medlemmene i Nidaros mener og selvsagt hva familien min tenker, sier Giske.

– Bør få ny sjanse

Den 88 år gamle Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen sier til Nettavisen at han mener tiden er moden for et Giske-comeback.

– Trond har vært i en langvarig karantene, og jeg synes han bør få slippe ut nå. Det er ingen måte felt noen «livstidsdom» over ham, sier han til avisen.

Berntsen sier han er klar over at Giske ikke har tillit fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), og at han ikke tror Giske kan regne med en plass i Ap-ledelsen så lenge Støre er i lederstolen.

– Trond ble skjøvet ut i kulden av Jonas, men han setter fingeren på en del saker hvor jeg mener Jonas sitter dørgende stille. Trond er en dyktig allround-politiker, og selv om han har gjort dumme ting, mener jeg han bør få en ny sjanse nå, understreker han.

Flere skandaler

Giske satt på Stortinget fra 1997 til 2021. I tillegg har han vært nestleder i Arbeiderpartiet og hatt flere statsrådsposter mellom 2000 og 2013. Han sier at Ap nå er i en krise, et ord partiledelsen selv ikke ønsker å bruke.

Han trakk seg som nestleder i partiet på nyåret 2018 etter at flere kvinner varslet om ham. Partiledelsen konkluderte med at Giske hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Giske har bestridt dette og også flere av varslene, men har også beklaget sin opptreden.