– De som har fulgt med må være kjent med mine interesser. Noe mer vil jeg ikke si. Dette er noe jeg har planlagt i mange måneder og jeg laget den siste avtalen i dag, sier Valle til NTB langfredag.

Det er under ett døgn igjen til programlederen leder «Påskelabyrinten» for siste gang. Hver eneste påske siden 1987 har han tatt med norske radiolyttere på en reise jorda rundt i spørrekonkurransen.

Nå er det imidlertid slutt. Valle blir pensjonist til sommeren og blir dermed ikke å høre på hytter landet rundt neste påske.

– Jeg har ikke gjort noe annet hele mitt voksne liv, men det skal bli greit å komme i mål også. Finaleoppgaven er kvalitetssikret og jeg er sikker på at vi skal få en verdig avslutning, sier programlederen.

Deltok fra telefonkiosk

Gjennom årene har det vært en rekke deltakere som har ringt inn for å være med på skattejakten. Selv husker Valle best en av finalistene fra det første året.

– Han deltok fra en telefonkiosk. Riktignok vant han ikke, men det sier litt om hvor langt verden har kommet siden den gang.

Valle er også stolt av hva han har fått til gjennom årene. Foran de siste sendingene er det flere medier som har intervjuet ham, og årets sesong ble åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Det veldig stas og hyggelig. Jeg synes også at jeg fortjener det. Jeg har jo faktisk ikke gjort noe annet hele mitt voksne liv, sier Valle.

– Urettferdig

Selv om Valle ikke lenger blir å høre i eteren, har NRK sagt at det vil bli en runde med «Påskelabyrinten» også neste år. Den kommende pensjonisten tror ikke at programmet vil bli det samme uten ham.

– Selv om de skal beholde navnet, så vet jeg lite om hvordan det skal bli. Jeg håper ikke at det vil beholde den samme formen, fordi den kommende programlederen alltid vil bli sammenlignet med meg. Det mener jeg er urettferdig.

Valle er fortsatt ikke sikker på hva han kommer til å gjøre til påsken neste år.

– Jeg har ingen konkrete planer, men jeg skal jo ha fri første gang. Det er jo en mulighet til å tilbringe litt tid med andre, inkludert mine sju barnebarn, sier Valle.